Wereldkampioen Lornah Kiplagat zette voetafdruk bij de Leiden Road Runners Club

Zaterdag gaf langeafstandsatleet en meermalig wereldkampioen Lornah Kiplagat een clinic voor een aantal leden van de Leiden Road Runners Club. Zij gaf de lopers onder andere tips hoe ze hun looptechniek verder kunnen verbeteren. Lornah woont sinds 1999 in Nederland en kreeg in 2003 haar Nederlandse paspoort. Zij is haar geboorteland Kenia niet vergeten en erg begaan met de kansarmen in haar geboorteland, vandaar dat ze de Lornah Kiplagat Foundation heeft opgericht. De opbrengst van de clinic ging dan ook naar de foundation. Hoogtepunt van het bezoek van Lornah Kiplagat aan de Road Runners was het plaatsen van haar voetafdruk voor de wall of fame van de Leiden Road runners Club. Eerdaags hangt haar voetafdruk naast kampioenen als Fanny Blankers-Koen, Huub Pragt, Gerard Nijboer en Kamiel Maase die haar voorgingen.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Je bent nu offline