Fractievoorzitter van ONS Voorschoten te gast in Politiek071 bij IJsbrand Terpstra. (Foto: Lieuwe van Slooten).

ONS Voorschoten wil inhoudelijk raadsakkoord

Waar ONS Voorschoten tijdens de vorige raadsperiode nog in het college zat, wacht de partij de komende tijd een andere rol in de Voorschotense politiek. ONS Voorschoten verloor tijdens de verkiezingen één zetel en daarbij hoort een bepaalde mate van ‘nederigheid’, zei Hans van der Elst in Politiek071. “De democratie moet je respecteren, we wachten de formatie af.”

Toch wil de kersverse fractievoorzitter van de enige lokale partij in Voorschoten niet bij de pakken neer gaan zitten. “Er wordt aan een collegeakkoord gewerkt, maar de informateurs hebben ook een raadsbreed akkoord geadviseerd.” Daarin moeten de bestuursstijl (de communicatie met de samenleving) en de bestuurscultuur (de interne communicatie in de gemeenteraad) worden opgenomen.

ONS Voorschoten wil echter dat het daar niet bij blijft. “In 2017 hebben we onder verscherpt toezicht gestaan, we willen richtlijnen op het gebied van onze financiën graag vastgelegd hebben’, aldus Van Der Elst.

Hans van der Elst in gesprek met IJsbrand Terpstra tijdens Politiek071

Afgelopen donderdag spraken andere partijen zich ook al uit over het mogelijke raadsakkoord. Kort door de bocht kan gesteld worden dat de oppositiepartijen er meer inhoud aan willen geven, terwijl de collegepartijen die inhoud liever in het coalitieakkoord opnemen. Het zal hoe dan ook niet makkelijk worden: alle partijen moeten het immers een worden. Waarnemend burgemeester Bouvy Koene gaat de gesprekken leiden.

Lieuwe van Slooten in gesprek met Erik Maarssen van de SP Voorschoten

 

 

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×