De auto werd korte tijd na de beroving teruggevonden op het Schubertplein in Leiden. (Foto: AS Media).

Politie zoekt getuigen na carjacking met vuurwapen

De politie is op zoek naar mensen die zondagavond 15 april hebben gezien hoe een man op de Brucknerstraat in Leiden beroofd werd van zijn auto. Een 33-jarige Rotterdammer werd bedreigd met een vuurwapen en moest zijn autosleutels afgeven, waarna de daders er met zijn auto vandoor gingen. De auto werd later teruggevonden.

Rond 20.15 uur verliet de man een woning aan de Brucknerstraat en liep naar zijn auto, die op de Corellistraat geparkeerd stond. Op dat moment kwam er vanuit de richting van de Beethovenlaan een auto met meerdere inzittenden aanrijden. Het slachtoffer werd door de inzittenden van de auto vastgepakt en bedreigd met een vuurwapen. Nadat hij een paar klappen kreeg, gingen de daders er vandoor met zijn autosleutels. Eén van de daders pakte vervolgens, zo bleek later, de auto van het slachtoffer. Deze werd korte tijd later teruggevonden op het Schubertplein.

Getuigen
De politie roept mensen die zondagavond iets gezien hebben in de omgeving van de Brucknerstraat dat met de beroving te maken zou kunnen hebben op om contact op te nemen. “Heeft u gezien wie de zwarte VW Golf heeft achtergelaten op het Schubertplein?”, dan is de districtsrecherche Leiden-Bollenstreek op zoek naar u. Deze is bereikbaar via nummer 0900-8844. Anoniem tippen kan via M.: 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×