De zestien leerlingen die aankomende woensdag in Zwolle om de Public Speaking Awards gaan strijden. (Foto: PR).

Drie scholieren Oegstgeest strijden om landelijke Speech Award

Drie scholieren van het Rijnlands Lyceum uit Oegstgeest mogen deze week laten hoe goed ze in het Engels kunnen speechen. Wessel van der Linde, Juliette Veth en Tijmen de Vries staan namelijk in de halve finale van de GNE Awards van onderwijsorganisatie Nuffic. In Zwolle maken ze woensdag kans op de Public Speaking Award en een ticket naar de internionale Awards in Londen.

Tijdens de halve finale van de Public Speaking Awards aanstaande woensdag krijgen de drie Oegstgeester scholieren een onderwerp te horen, waarover ze na een kwartier een geïmproviseerde toespraak moeten houden. Daarna ga er van de zestien halve finalisten, acht door naar de finale, waarin ze een zelfgeschreven – en goed voorbereidde – speech mogen voordragen. En dat allemaal in het Engels natuurlijk!

Londen
De winnaar van de Public Speaking Award mag in mei naar Londen om daar deel te nemen aan de International Public Speaking Competition van de English-Speaking Union, de internationale organisatie die de Engelse taal promoot. Wie de winnaar wordt, wordt bepaald door de jury.

GNE Awards
De wedstrijd vindt plaats op het Deltion College in Zwolle en is voor jongeren van zestien tot twintig jaar, die zich afgelopen februari en maart in regionale voorrondes hebben gekwalificeerd. De GNE Awards, waar de Public Speaking Awards onderdeel van zijn, worden al sinds 1988 georganiseerd door het Genootschap Nederland-Engeland (GNE). Dit jaar is de organisatie voor het eerst in handen van het Nuffic, dat het stokje heeft overgenomen van het genootschap.

 

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×