Het pand op de Lange Brug maakt onderdeel uit van Rembrandt's beginperiode.

Unieke stop Leidse Rembrandtroute bijna geopend

Eind april wordt de Young Rembrandt Studio aan de Langebrug 89 in Leiden geopend. Dit 17e eeuwse huis was de plek waar Rembrandt in zijn beginjaren begon met schilderen, tekenen en etsen onder begeleiding van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh. Deze plek is nu omgetoverd tot een unieke stop op de Leidse Rembrandtroute.

Het leven van de jonge Rembrandt wordt mede aan de hand van een 7 minuten durende ‘videoprojectie’ verteld. Via deze projectie wordt zijn unieke talent belicht. Zo wordt de kunst van het maken en mengen van verf uit exotische mineralen visueel geprojecteerd. Verder wordt er stilgestaan bij de sleutelfiguren voor zijn latere carrière. Dit geeft de bezoeker een mooi beeld van de beginperiode van Rembrandt.

De Young Rembrandt Studio bestaat naast de ‘video experience’ uit een shop met Rembrandtsouvenirs en uit een informatiepunt over de stad Leiden. De studio is gratis toegankelijk en geopend van woensdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00.

Advertentie

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×