(Foto's: Emile van Aelst)

Ruim 1.100 knuffels worden deze week behandeld in het Teddy Bear Hospital in het LUMC

In een van de gebouwen van het LUMC, Leids Universitair Medisch Centrum,  is het deze week een komen en gaan van schoolklassen die een bezoek brengen aan het Teddy Bear Hospital. Elk jaar organiseren studenten aangesloten bij het IFMSA, International Federation of Medical Students’ Associations, een week lang het pop-up berenhospitaal. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar kunnen met hun zieke knuffels langskomen.

De knuffels worden onderzocht door artsen in opleiding. Na even wachten in de wachtkamer gaan de kinderen bij de artsen langs die informeren wat de klachten van de knuffels zijn. Veel knuffels hebben botbreuken en gaan eerst naar de röntgenafdeling om daarna de breuk in het gips te laten zetten. Met een bezoek aan de apotheek wordt het ziekenhuisbezoek afgesloten en gaat de knuffel weer gezond mee naar huis.

Het doel van het Teddy Bear Hospital is tweeledig. Kinderen zien op een speelse manier hoe het gaat in een ziekenhuis en artsen in opleiding leren omgaan met kinderen. Dit jaar is de belangstelling groter dan ooit en hebben zich zoveel klassen aangemeld dat de artsen ruim 1.100 knuffels gaan behandelen deze week.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×