(Foto's: Chris de Waard).

Amnesty-activisten trekken aandacht met krijtactie

Gisteren, op de dag dat Amnesty International vijftig jaar bestond, vroegen leden van de Amnesty International Student Groups onder andere in Leiden actie tegen discriminatie. De naam van de actie: ‘Draw attention to discrimination’ en dat werd letterlijk opgevat. Op allerlei plekken in de binnenstad werd de boodschap op straat(meubilair) aangebracht. Onder meer op het splinternieuwe zitelement dat de krusing van de Haarlemmerstraat en de Lange Mare sinds kort siert en bijvoorbeeld op deze voetgangersoversteekplaats.┬áNaast leuzen en stickers werden er ook zitjes met de boodschap ingericht, bijvoorbeeld bij Leiden Centraal.

Wethouder Paul Laudy van openbare ruimt weet nog niet of eer door de krijtactie echt schade is veroorzaakt. Op het eerste gezicht konden de leuzen snel worden verwijderd, maar blij is hij er sowieso niet mee: “Aandacht vragen voor een actie is natuurlijk prima, maar niet door te schrijven op straatmeubilair en op onze monumenten. Zelfs onschuldig lijkende verf kan leiden tot blijvende schade.”

Onlangs maakten scholieren ook al op soortgelijke wijze reclame voor hun filmfestival. Dat leidde tot een rekening van de gemeente voor heet schoonmaken van in elk geval de muur van heet stadhuis.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×