Ionica Smeets figureert in Donald Duck als wiskundige Pionica

Weekblad Donald Duck staat komende week in het teken van wiskunde. “Of dat leuk is? Reken maar!” vindt het stripblad zelf. En de Leidse wiskundige Ionica Smeets is het daar van harte mee eens. Ze opent als voorzitster van de Duckstadse Algebra-ver1niging Pionica Smeets de ‘Week van de Wiskunde’. Dat fenomeen is in Nederland overigens onbekend. In België is wel een week van de wiskunde, gekoppeld aan Pi-dag. Die is op 14 maart (3,14).

Chris de Waard ging langs bij Ionica Smeets en sprak met haar over haar optreden in weekblad Donald Duck.

De naam van haar alterego verwijst naar het priemgetal Pi. Of de Pi-dag ook de aanleiding is voor haar optreden in het populaire weekblad wweet Smeets niet: “Ik wist tot vandaag zelf ook van niks. Het is een complete verrassing!”

“Ik zit te stuiteren van trots en voorpret”, zegt Smeets. “Mijn zoon gaat vanmiddag flippen als hij zijn nieuwe Donald Duck leest.” Het blad met Smeeets ligt vanaf morgen in de winkel. Abonnees krijgen het vandaag in de bus.

https://www.youtube.com/watch?v=U_ZHsk0-eF0

Oom Donald heeft al vele jaren iets met wiskunde.

Advertentie

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×