Veel mensen vinden de omstreden winkelpui in de De Kempenaerstraat helemaal geen 'welstandsexces' en juichen de vrolijke gevel juist toe. (Foto: Chris de Waard).

Rode winkelpui kledingzaak DOS moet weg

De huurder van de winkelruimte in de De Kempenaerstraat 1/F moet de gevel uiterlijk eind volgende week in de oorspronkelijke staat hebben teruggebracht. Dat laat burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest weten aan de gemeenteraad. “De kleur van de gevel maakt een grove inbreuk op wat gebruikelijk is in de straat en de omgeving”, meldt de burgemeester. In ambtenarentaal heet dat een ‘welstandsexces’.

Chris de Waard sprak burgemeester Jaensch van Oegstgeest over de knalrode winkelpui die uiterlijk op 26 april hersteld moet zijn.

De gemeente heeft de pandeigenaar en de winkelier een waarschuwing gestuurd. Voor 26 april moet de gevel weer hersteld zijn. Zo niet dan volgt er waarschijnlijk het opleggen van een last onder dwangsom of bestuursdwang. Ook de eigenaar van het pand blijkt onaangenaam verrast en heeft geen toestemming gegeven voor de wijziging van de pui. Ook hij heeft de huurder inmiddels verzocht om de gevel binnen de door de gemeente gestelde termijn te herstellen.

Advertentie

Oegstgeest Politiek rode_dos


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×