Rode winkelpui kledingzaak DOS moet weg

28

De huurder van de winkelruimte in de De Kempenaerstraat 1/F moet de gevel uiterlijk eind volgende week in de oorspronkelijke staat hebben teruggebracht. Dat laat burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest weten aan de gemeenteraad. “De kleur van de gevel maakt een grove inbreuk op wat gebruikelijk is in de straat en de omgeving”, meldt de burgemeester. In ambtenarentaal heet dat een ‘welstandsexces’.

Chris de Waard sprak burgemeester Jaensch van Oegstgeest over de knalrode winkelpui die uiterlijk op 26 april hersteld moet zijn.

De gemeente heeft de pandeigenaar en de winkelier een waarschuwing gestuurd. Voor 26 april moet de gevel weer hersteld zijn. Zo niet dan volgt er waarschijnlijk het opleggen van een last onder dwangsom of bestuursdwang. Ook de eigenaar van het pand blijkt onaangenaam verrast en heeft geen toestemming gegeven voor de wijziging van de pui. Ook hij heeft de huurder inmiddels verzocht om de gevel binnen de door de gemeente gestelde termijn te herstellen.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

28 reacties

 1. de rest van de puien daar kan ook wel een kleurtje gebruiken , het is allemaal erg saai in die straat.

 2. Loe Ise

  O ja, dáár moet de burgemeester zich druk om maken, zeg. Alsof Oegstgeest geen grotere problemen heeft. Oegstgeest is een verpauperde (failliete) gemeente geworden door wanbeleid en verkeerde investeringen, maar het gemeentebestuur droom nog steeds, dat het in mooi Oegstgeest woont met zijn lommerrijke lanen. Dat is verleden tijd, gemeente Oegstgeest! Word wakker en doe eens iets zinnigs!

  • Een Leids burger op

   Nee hoor, in Leiden was er bijvoorbeeld al eens gezeur over de kleur van terrasstoeltjes.

   • Een Leids burger op

    Maar een huurder moet wel eerst toestemming vragen aan de eigenaar voor zo´n rode gevel .

 3. Heeft oegstgeest werkelijk niets belangrijkers om zich druk over te maken?
  Wat een vertoon van hersenloosheid, te triest voor woorden, laat je niet gek maken jose ?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline