Leden De Zijl Zwemsport en LZ 1886 stemmen massaal voor fusie

Leiden krijgt een nieuwe zwemvereniging met meer dan 1500 leden. Eerder vanavond stemden een overtuigende meerderheid van de leden van De Zijl Zwemsport en LZ 1886 voor het voornemen van de twee clubs om samen verder te gaan. Voorlopige werknaam: ZVL 1886. Via de website www.zvl-1886.nl kunnen de leden tot zondag 6 mei suggesties doen voor een definitieve nieuwe naam. dat kan ook ZVL-1886 blijven.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij het Vijf Meibad konden de leden van LZ 1886 hun stem uitbrengen. Alle jeugdleden stemden voor de fusie en de overgrote meerderheid van de volwassenen ook.

Deze diashow vereist JavaScript.

De leden van De Zijl Zwemsport bleken bij de stemming tijdens de Algemene Ledenvergadering in Zwembad de Zijl ook massaal voor de fusie te hebben gestemd. Toen om 21.30 uur de uitslag bekend werd gemaakt, knalden vervolgens de champagnekurken.

Sleutelstad was aanwezig bij de twee ledenvergaderingen die vrijdagavond gelijktijdig werden gehouden bij het Vijf Meibad en Zwembad de Zijl. (Video: Chris de Waard en Reanne van Kleef).

De twee clubs werkten al ongeveer een jaar toe naar een fusie, maar het bleef toch spannend of de leden zouden instemmen. Daarvoor was bij allebei de zwemclubs een tweederde meerderheid nodig. Dat bleek uiteindelijk ruim te zijn gehaald. Ongeveer 85% van de leden van beide verenigingen stemden uiteindelijk in met het samengaan.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline