Voorzitter Caspar Boendermaker van LZ 1886 appt de uitslag door aan zijn collega-voorzitter van De Zijl Zwemsport. (Foto's: Chris de Waard bij LZ 1886 en Reanne van Kleef bij De Zijl Zwemsport).

Leden De Zijl Zwemsport en LZ 1886 stemmen massaal voor fusie

Leiden krijgt een nieuwe zwemvereniging met meer dan 1500 leden. Eerder vanavond stemden een overtuigende meerderheid van de leden van De Zijl Zwemsport en LZ 1886 voor het voornemen van de twee clubs om samen verder te gaan. Voorlopige werknaam: ZVL 1886. Via de website www.zvl-1886.nl kunnen de leden tot zondag 6 mei suggesties doen voor een definitieve nieuwe naam. dat kan ook ZVL-1886 blijven.

Bij het Vijf Meibad konden de leden van LZ 1886 hun stem uitbrengen. Alle jeugdleden stemden voor de fusie en de overgrote meerderheid van de volwassenen ook.

De leden van De Zijl Zwemsport bleken bij de stemming tijdens de Algemene Ledenvergadering in Zwembad de Zijl ook massaal voor de fusie te hebben gestemd. Toen om 21.30 uur de uitslag bekend werd gemaakt, knalden vervolgens de champagnekurken.

Sleutelstad was aanwezig bij de twee ledenvergaderingen die vrijdagavond gelijktijdig werden gehouden bij het Vijf Meibad en Zwembad de Zijl. (Video: Chris de Waard en Reanne van Kleef).

De twee clubs werkten al ongeveer een jaar toe naar een fusie, maar het bleef toch spannend of de leden zouden instemmen. Daarvoor was bij allebei de zwemclubs een tweederde meerderheid nodig. Dat bleek uiteindelijk ruim te zijn gehaald. Ongeveer 85% van de leden van beide verenigingen stemden uiteindelijk in met het samengaan.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×