(Foto's: Reanne van Kleef).

ZVL verliest eerste finalewedstrijd om landstitel

De waterpolodames van ZVL Tetteroo speelden vrijdagavond in zwembad De Zijl de eerste finalewedstrijd om de landstitel. De tegenstander in de ‘best of three’ reeks is Polar Bears. Die ploeg werd eerder dit jaar in de bekerfinale al overtuigend verslagen, maar de ploeg uit Ede was duidelijk met andere plannen naar Leiden gekomen. ZVL verloor met 6-8 en staat nu dus met 0-1 achter. Zaterdagavond is de tweede wedstrijd in de finalereeks. Zondag volgt in De Zijl mogelijk de beslissingswedstrijd.

(Video: Hans Stauttener).

In de eerste periode pakte ZVL nog een voorsprong van 2-1 door doelpunten van Malissa van Rijn en Marianne de Groot, maar daarna ging het mis voor ZVL. Polar Bears liep in de 2e periode uit naar 3-6. De tweede helft deden de Leidse dames er alles aan om het gat te dichten, maar ZVL kwam niet dichterbij. Malissa van Rijn maakte wel de 4-6 maar daarna scoorde Polar Bears direct weer 4-7. Ook lag keepster Joanne Koenders regelmatig in de weg en werd er af en toe onzorgvuldig met het balbezit omgegaan. De derde periode eindigde in 5-8 in het voordeel van Polar Bears.

In het laatste kwart werd er nog één keer gescoord door Van Rijn, die met drie doelpunten de topscoorder werd van ZVL. Ze bracht daarmee de eindstand op 6-8. ZVL verliest dus de eerste finalewedstrijd en moet nu zaterdagavond om 21.00 uur in Ede winnen van Polar Bears om zicht te houden op de landstitel. In dat geval wordt zondag om 17.00 uur de beslissingswedstrijd in Leiden gespeeld.

Geforceerd

ZVL-coach Jacob Spijker over het verlies: “In de tweede helft gingen we geforceerd spelen. Dan zie je dat je niet scherp schiet en wat slordigheden hebt in je spel. Dan ga je achter de feiten aanlopen en dat is jammer. Eigenlijk begonnen we wel goed, maar we kwamen wat ongelukkig achter. Dat kan gebeuren in zo’n wedstrijd, maar dan moet je echt wel even wat scherper zijn. Van de tien keer man meer hebben we er maar drie gemaakt. Dat is gewoon veel te weinig. Ik denk dat wij onder ons kunnen speelden. Morgen gaan we revanche nemen.”

Reanne van kleef sprak na afloop van de wedstrijd met ZVL-coach Jacob Spijker.

Strijdlust

Volgens ZVL-speelster Iefke van Belkum werd er hard gewerkt maar heeft de ploeg het verlies toch aan zichzelf te danken. “Zij hebben een keepster die in het Nederlands team ligt, dus die is gewoon goed en dat een belangrijke pion in hun verdediging. Maar daar moet je zelf gewoon slimmer mee omgaan. We hebben best veel kansen ook gewoon zelf gemist, naast, lat, door het midden. Dus ik denk niet dat we naar hen moeten kijken, maar onze afronding was niet goed en we hebben de man meer vaak niet goed uitgespeeld. Daar zullen we morgen gewoon een stapje extra in moeten doen. We zijn erg aan elkaar gewaagd, maar morgen is een nieuwe wedstrijd en dan gaan we vol gas er tegenaan.”

ZVL-speelster Iefke van Belkum over het verlies.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×