De gemeenteraad van Oegstgeest was gisteren voor de eerste keer in de nieuwe samenstelling bijeen voor een reguliere raadsvergadering. (Foto: Chris de Waard).

Onderhandelaars: "Formatie Oegstgeest verloopt in goede sfeer"

In de vergadering van de gemeenteraad in Oegstgeest vroeg D66-fractievoorzitter Elfred Bus om een update over de onderhandelingen tussen VVD, CDA en PrO. Fractievoorzitter Sven Spaargaren van de VVD Oegstgeest wilde er niet al te veel over kwijt. “We zijn echt van start en de sfeer is goed”, was zo ongeveer de boodschap waar de overige partijen het mee moesten doen.

Chris de Waard sprak met VVD-fractievoorzitter Sven Spaargaren over de lopende formatiegesprekken.

Die andere drie partijen, D66, Hart voor Oegstgeest en Lokaal willen graag nu al de nodige input leveren voor het te sluiten akkoord. “Dat kan”, vond Spaargaren die wees op het e-mailadres roel@necker.nl dat de onafhankelijke formateur Roel Freeke heeft opengesteld voor suggesties uit het dorp.

Chris de Waard in gesprek met D66-fractievoorzitter Elfred Bus over de formatie.

D66-voorman Bus vond het allemaal wat mager en roept in ieder geval iedereen in het dorp op om bij mails aan de procesbegeleider de niet-onderhandelende partijen in de cc van de mail te zetten zodat ook de toekomstige oppositiepartijen weten welke wensen er zoal leven.

Hoe lang de formatie nog gaat duren is onduidelijk. Spaargaren wilde er nog maar weinig over kwijt. Ook over de personele invulling van het nieuw te vormen college is nog niet bekend. Sterker nog. Geen enkele partij heeft al een officiële wethouderskandidaat gepresenteerd. Wel is bekend dat oud-fractievoorzitter Tim van Tongeren van Progressief Oegstgeest in is voor die functie. Hetzelfde geldt voor Jan Nieuwenhuis die sinds enkele maanden wethouder is voor het CDA Oegstgeest. De afdelingsvoorzitter volgde tot aan de verkiezingen Marien den Boer op die afgelopen najaar plotseling opstapte. Maar nieuwenhuis heeft de smaak te pakken en hoopt dat zijn partij het daarmee eens is.

Advertentie

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×