De Lakenvelders gingen vanmiddag de wei in bij de gelijknamige boerderij in de Boterhuispolder. (Foto's: Chris de Waard).

Lakenvelders weer in de wei in Boterhuispolder

Als een van de laatste veehouders in de regio deed ook Fernand de Willigen van de Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder vanmiddag de staldeuren open om de koeien na de wintermaanden weer de wei in te laten. Daar krijgen ze de komende maand hun kalfjes en blijven vervolgens tot eind oktober buiten.

Op deze mooie zondagmiddag gingen de koeien de wei in. Een van hen droeg zelfs een koecam. (Video: Hans Stauttener, interview: Chris de Waard).

Sleutelstad zond de dansende koeien vanmiddag live uit.

Mede door het stralende weer was er veel publiek naar het einde van de Zijldijk in Warmond gekomen om de dansende koeien te zien. Naast de koeien die weer naar buiten gingen was er op de boerderij ook vlees van de Lakenvelders te koop en Wilde Weide kaas van Kaasboerderij De Eenzaamheid die even verderop aan de overkant van de Zijl in de Zwanenburgerpolder is gevestigd.

Chris de Waard nam een kijkje bij de Lakenvelders en sprak nadat de koeien de wei in waren met veehouder Fernand de Willigen.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×