De Lions Voorschoten verkopen weer race-eendjes voor het goede doel. (Foto's/video: Chris de Waard).

Lions Voorschoten organiseren weer Eendjesrace op Koningsdag in Berkhoutpark

Nog tot 12.00 uur op Koningsdag kan iedereen één of meer race-eentjes kopen bij de Lions Voorschoten. Die organiseren op Koningsdag voor het derde jaar op rij een spectaculaire Eendjesrace in het Berkhoutpark in Voorschoten.

Chris de Waard sprak met voorzitter Erwin Lunshof van de Lions Voorschoten over de Eendjesrace. 

Duizenden genummerde eendjes nemen het tegen elkaar op. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen. De echte winnaar is de Stichting Leergeld Voorschoten die meet de opbrengst van de race kinderen van minima in Voorschoten ondersteund.

De race-eendjes zijn te koop via www.lionsvoorschoten.nl en op Koningsdag tot 12.00 uur ’s morgens bij de verkoopstand van de Lions in de Schoolstraat ter hoogte van Van Wees Mode. De eendjes kosten 2,50 per stuk. bij grotere aantallen geldt een korting.

Naar verwachting gaan er op Koningsdag zo’n 3.500 badeendjes te water. Ze worden opgestuwd door de brandweer die zorgt voor de nodige stroming.Naast de gewone badeendjes doen eer ook VID’s mee. Deze ‘Very Important Ducks’ zijn groter en meestal door bedrijven en instellingen ingezet. Hier geldt niet wie het eerste de fuik in zwemt, maar wie het mooiste is versierd.

Advertentie

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×