(Foto: PR).

Bevrijdingsdag: Braderie en Streekmarkt in Doezastraat en Herenstraat

Op zaterdag 5 mei organiseren de winkeliers van de Doezastraat en de Herenstraat in Leiden weer een braderie. Ook worden er weer allerlei biologische producten uit de omgeving aangeboden op de streekmarkt.

De braderie duurt de hele dag. Vanaf 9.00 uur is er kindervrijmarkt op de Herenstraat, van de Koninginnelaan tot aan de Pioenstraat. Er is braderie en een kinderfestival op het kruispunt bij de 3 Oktoberstraat en de Leliestraat. Kinderen kunnen er t-shirts beschilderen, bungy-jumpen en koekjes versieren. Verder is de hele dag muziek en dans op het podium. De braderie gaat dan verder richting Doezastraat met een 50-er jaren thema met allerlei vintage artikelen.

Na de brug, bij restaurant de Vriend is het tweede podium. Hier treedt om 11.00 uur de Amigo stageband op en tussen 12.00 uur en 13.00 uur wordt het bevrijdingsvuur aangestoken door de burgemeester. Het vuur wordt door estafettelopers naar Leiden gebracht vanuit Wageningen. Van 13.00 uur tot 17.00 uur zorgt The Rockschool uit Leiden voor muzikaal vertier.

In de Doezastraat staan de ondernemers met hun waren op de braderie, aangevuld met aanbieders van bijzondere artikelen van buitenaf. Bij de Raamsteeg begint de Streekmarkt. In het van der Werfpark kunnen de kinderen springen op de luchtkussens en kan er een rondvaart gemaakt worden met aan boord kindertheater.

Om de braderie ook een speciaal tintje te geven, zijn de winkeliers enkele jaren geleden een samenwerking aangegaan met de Stichting Land van Wijk en Wouden en Slow Food Groene Hart. Inmiddels is de streekmarkt mede daardoor uitgegroeid tot zo’n dertig marktkraamhouders die onder meer kaas, zuivel, honing, groente, vlees, worst, smaakmakers en brood uit de regio verkopen. Ook kan eer Leidsch bier worden geproefd en zijn er non-food-producten zoals wol, tuinplanten en houtproducten te koop.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×