Iedereen kan meepraten over Leiden in 2040

Hoe ziet Leiden er over ongeveer twintig jaar uit? Hoe wonen we dan? Hoe verwarmen we ons huis? Waar winkelen we en besteden we onze vrije tijd? Het zijn vragen die centraal staan tijdens de bijeenkomst Leiden 2040 die woensdagavond wordt gehouden bij BplusC in de Nieuwstraat.

“Het jaar 2040 lijkt ver weg, maar de gemeente is nu al bezig om zich voor te bereiden op de toekomst. Dat doet de gemeente in gesprek met inwoners. Denk, praat en schets ook mee hoe u uzelf in 2040 in Leiden ziet.”

Dilemma’s voor Leiden
Er willen steeds meer mensen in Leiden wonen, maar hoe houden we de stad prettig voor iedereen? Waar en hoe wonen al onze stadsgenoten in 2040? Moeten we de hoogte in en waar kan dat? Of moeten we meer groen opofferen voor laagbouw? Ook de klimaatverandering vraagt om maatregelen. En waar plaatsen we zonnepanelen en windmolens, nu we in de toekomst geen gas meer zullen gebruiken voor koken en verwarmen?

Denk, praat en schets mee
Woensdag start de voorbereiding voor een stadsvisie voor de toekomst (ook wel Omgevingsvisie genaamd). Iedereen is welkom om mee te praten over de dilemma’s waar de gemeente in de toekomst mee te maken gaat krijgen. Stadsgenoten gaan met elkaar en de gemeente in gesprek over hoe ze Leiden in 2040 zien.

Ideeën voor de toekomst van Leiden komen terecht in een speciaal voor Leiden ontworpen ‘Schetsboek Leiden 2040’. Het schetsboek kan op de avond zelf of achteraf ingeleverd worden bij de gemeente. De ideeën worden gebruikt om de Omgevingsvisie Leiden 2040 te maken.

Ook meedoen?
Startbijeenkomst Omgevingsvisie Leiden 2040:
Woensdag 25 april, 19.30 uur, Openbare Bibliotheek, Nieuwstraat 4.

Wie niet kan op 25 april, vindt het schetsboek vanaf 26 april ook op andere locaties in Leiden. Meer informatie en aanmelden via www.leiden.nl/2040.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×