Halal-supermarkt Tanger opent winkel op Kooiplein Leiden

184

Supermarktketen Tanger Markt opent binnenkort een vestiging aan het Kooiplein in Leiden. Het pand waar tot voor kort Albert Heijn gevestigd was, wordt op dit moment omgebouwd tot nieuwe supermarkt. Leiden is daarmee de negende stad waar de, vooral onder allochtone Nederlanders populaire supermarkt, zich zal vestigen.

Het winkelpand aan het Kooiplein stond sinds afgelopen februari leeg nadat de Albert Heijn zich aan de overkant van de Kooilaan had gevestigd. Aan die leegstand komt binnenkort dus een einde met de komst van Tanger Markt naar Leiden. De keten is volgens Distrifood vooral gespecialiseerd in ‘etnische producten, die zij direct importeert uit onder andere Marokko, Turkije, Suriname en Azië’. Alle producten van Tanger zijn halal.

Alle grote steden
In 2017 sprak de supermarktketen de wens uit om binnen vijf jaar een vestiging te openen in alle grote steden in Nederland en België. Op dit moment zijn er al vestigingen in onder andere Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Antwerpen. Met haar internationale assortiment past de supermarkt goed bij het recent opgeknapte Leidse Kooiplein, waar al verschillende andere niet-Westerse winkels en twee supermarkten gevestigd zijn.

Personeel
Op dit moment is de winkel nog druk op zoek naar personeel en vordert de inrichting van het winkelpand gestaag. Sinds kort is ook van buiten al zichtbaar dat de supermarkt zich in het pand zal gaan vestigen. Wanneer de supermarkt haar deuren zal openen, is nog niet bekend.

Delen

184 reacties

  • Majid Majidoo

   Miep Van der Wal. Ben je wel goed, schaam je met zo’n opmerking. Door zulke mensen als jij raakt Nederland verder uit elkaar. En oh wee als ze straks van die goedkope produkten hebben wie er dan vooraan in de rij staan!!.

  • Yassine Robio

   Ik ben hier geboren en getogen. Ik ga naar de Lidl, Dirk, Hoogvliet, Tanger, Mabrouk, ZamZam. Toch alleen maar fijn als we kunnen winkelen bij verschillende winkels met elk weer een net iets ander aanbod? Misschien fijn als u die tunnelvisie komt, het is 2018.

  • Ilias Ilias

   Miep Van der Wal

   Je kan 2 dingen doen:

   Je blijft in het hoekje van je zolderkamer zeuren, wat uiteindelijk niets oplevert.
   Je gaat naar buiten, geniet van de frisse lucht en zuurstof, en accepteert dat Nederland nou eenmaal multicultureel is.

   Fijne dag verder ?

  • Nadir Tiberkanine

   Miep Miep, daar sjeest ze weer even langs met haar rollator! Net wanneer je dacht dat de Gangsterbende van 70+ het Kooiplein verlaten hebben, tref je ze online aan met hun virtuele vandalisme streken…

  • Willem Brandos

   Helaas voor etos die kan wel sluiten en dit voor de tweede keer al eerst zat hij in het ooit zo gezellige beatrixstraat wat met de komt van diverse andere soorten winkels veranderde in een getto en hetzelfde nu gebeurt met het kooiplein

  • Beste mevrouw Miep,

   U beweert dat een bedrijf als Tander alles overneemt en sommigen van uw handlangers beweren dat ze jammer vinden dat er een winkelketen komt wat gericht is op buitenlandse

   Ik zal u nog beter nieuws geven.

   Het kooiplein is al lang van een buitenlander
   Er zijn ruim 9 panden waaronder Hoogvliet en dat hele rij gekocht door een Chinees met cash geld

   ???
   Wat gaat u nu doen waar gaat u nu boodschappen doen ? U weet nu dat een gedeelte van uw boodschappen geld naar een buitenlander gaat !!!

   Accepteren schat net als dat wij accepteren dat jullie op vakantie naar het buitenland gaan.
   Of ga je elk jaar naar (Katwijk)

   • Volgens mij moet je lekker bij de Telegraf gaan werken, zuigen net als jij ook alles uit hun dikke duim. . .

  • We kunnen hier kort of lang over zijn Miep, maar ergens geef ik u wel gelijk … De Turkse en Marokkaanse speciaalzaken schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond maar de gemeente Leiden laat dit te makkelijk toe…

  • Neem eerst een spoedcursus Nederlandse grammatica voordat je jezelf kwalificeert als Nederlander. Mocht je er niet uitkomen: er zijn genoeg hoogopgeleide ‘buitenlanders’ in de kooi die je wellicht een handje kunnen helpen.

 1. Anne-Marie Westhoek-Meerburg

  Prima!
  Iets meer diversiteit en geen 1euro winkel o.i.d gelukkig.
  Er wonen hier nou eenmaal veel mensen met een andere etnische achtergrond en die kunnen nu alleen of naar de Merenwijk of naar de bescheiden afdeling bij AH.

 2. Jan van Gent op

  Ik mis alleen nog de werkeloze uitkering trekkers die roepen: ze pakken onze banen af ?

 3. Super een wereld supermarkt waar alle mensen van de hele wereld hun inkopen kunnen doen. Nieuwe etenswaar ontdekken, uitproberen en opeten. Is verder kijken als alleen de Hollandse pot of leuk om met elkaar te combineren. En Miep succes met je angsten.

 4. Anja Dragt

  Super een wereld supermarkt waar alle mensen van de hele wereld hun inkopen kunnen doen. Nieuwe etenswaar ontdekken, uitproberen en opeten. Is verder kijken als alleen de Hollandse pot of leuk om met elkaar te combineren. En Miep succes met je angsten.

 5. Anja Dragt

  Super een wereld supermarkt waar iedereen welkom is om zijn inkopen te doen. Nieuwe etenswaar ontdekken, uitproberen en opeten. Je horizon verbreden, is verder kijken als alleen de Hollandse pot of leuk om met elkaar te combineren. En Miep succes met je angsten.

 6. Netassuom Damas

  Er komt ook een halal coffeeshop met halal skunk en hasj. En een halal tokkie bar waar je alcholvrij halal bier kan krijgen. Begint steeds meer op Afghanistan te lijken.

 7. Serdal Akdeniz

  Wat een reacties weer allemaal, de volgende keer wanneer er een pand vrij komt te staan gelieve dan contact op te nemen met een winkel die je daar wel wilt zien, misschien dat een groot bedrijf op verzoek van jou een pand gaan afhuren. Klinkt best wel logisch eigenlijk. Fijne dag ??

 8. Een Leids burger op

  Eigen halal vlees, eigen dit en eigen dat: het zal de integratie allemaal niet bevorderen maar alleen maar belemmeren: men blijft in ´t eigen kringetje.
  Maar ´t zal mij een volstrekt onaangepaste jihaatHalalWorst zijn hoor zolang ik mijn NIET-halalworst maar kan blijven kopen.
  Nee, geef mijn halalportie maar aan Mohammed.
  https://sleutelstad.nl/2015/10/06/gemeente-organiseert-integratiediner/#comment-243676
  Hoeveel supermarkten zouden er eigenlijk in Tanger zijn die NIET-halal producten verkopen in verhouding tot het aantal dat dat wel doen? ….
  De ISlamisering schrijdt voort. IS het niet? 🙂

   • De Echte Leidse Burger op

    Wat is er mis met halalvlees? Is hetzelfde als kosher. De slacht is veelal diervriendelijker. Kijk naar de misstanden in de bio-industrie. De wijze waarop varkens, koeien, paarden en kippen door slachtstraten worden gehaald is niet bepaald diervriendelijk te noemen. Mensonterend, ook omdat de dieren vaak niet goed zijn verdoofd en het uitkrijsen van de pijn. Bij ritueel slachten zijn de dieren vrijwel altijd in 1x dood.
    Halal is een slachtwijze zoals Nederlandse boeren die ook eeuwenlang hebben toegepast op hun eigen erf.
    Zouden de negatievelingen op dit bericht liever zien dat er winkelruimte leeg bleef staan?

    • Een Leids burger op

     Ook ik ben een Leidse burger hoor. En u bent niet echter dan de andere Leidse burgers. De winkelruimte hoeft helemaal niet leeg te staan maar hoeft ook niet opgevuld te worden met TE veel halalproducten. Volgens de berichtgeving zijn ¨ALLE producten van Tanger halal¨. Alsof dat (halal of haram) de norm zou moeten zijn. De moslims die halal eten kunnen al wel aan hun trekken komen hoor:Het moet hier geen Tanger aan de Rijn gaan worden.

 9. Eda Arik

  In de zorg huis een van buitenlanders gast jouw wassen aankleden of eten geven zonder mopperen lieve Miep wordt een beejtje volwassen aub Nederland is van ons allemaal

 10. Een Leids burger op

  Met het binnenpamperen van teveel ISlamitische onaangepasten kon je er natuurlijk op wachten dat de roep om nog meer halalproducten zou toenemen. Willen jullie nu meer of minder halalproducten?
  Ik zou zeggen: MINDER!, MINDER!, MINDER!!! 🙂
  Moslims die halal willen eten kunnen al aan hun trekken komen.
  Daar is geen speciale supermarkt voor nodig.
  .
  Hoeveel supermarkten zouden er eigenlijk in Tanger zijn die NIET-halal producten verkopen in verhouding tot het aantal dat dat wel doen? ….
  Het moet hier geen Tanger aan de Rijn gaan worden.
  https://sleutelstad.nl/2018/04/24/halal-supermarkt-tanger-opent-winkel-op-kooiplein-leiden/#comment-272136

  • De Echte Leidse Burger op

   Wat is er mis met halal/kosher? Als het om vlees gaat: het is diervriendelijker dan het slachten in de abattoirs van de bio-industrie.
   U lijkt wel een nazi: willen jullie minder of meer koshere producten?
   Is het niet aan ondernemers zelf om te bepalen of zij op een bepaalde locatie een winkel of supermarkt willen openen? En is het niet aan de ondernemer zelf om te bepalen welke producten er worden verkocht? Alsof Leiden een Tanger aan de Rijn wordt met een handvol halal winkels. Leiden wordt ook geen Warschau of Krakow als er nog wat Poolse winkels bij komen. Of een klein-Moskou als er een Russische winkel (zoals op de Breestraat) zit.
   Ondernemers die de handen uit de mouwen steken: wat heeft dat met pamperen te maken?

   • Een Leids burger op

    Nee nepburgertje. Het punt is natuurlijk dat het niet bij een paar halal-winkels zal blijven.:Als je dat soort ondernemers hun gang laat blijven gaan zal het op den duur een Tanger aan de Rijn gaan worden.
    Wat is er mis met gewoon vlees?
    De ECHTE Leidse burger eet op 3 october gewoon hutspot met vlees hoor en geen halalvlees. 🙂

 11. Frank van der Mee

  Hoop dat ze wel iets gaan doen met de parkeer plekken. Want als bewoner zijnde van boven deze toekomstige super markt kan ik nu al amper me bus kwijt….

   • De Echte Leidse Burger op

    Kali van Vliet is een leugenaar. De politie bekeurt niet alleen auto’s van bewoners. Zo wordt stemming gemaakt: “klanten (lees: moslims) mogen hun auto vrijelijk parkeren en wij, de bewoners (lees: blanke Nederlanders), worden bekeurd.” Het is ook niet politie die controleert maar handhaving. En je zou kunnen weten dat ze dat met een scanner doen.

    • Een Leids burger op

     Degene die zich DE echte leidse burger noemt liegt:DE echte Leidse burger bestaat helemaal niet. Zoals de reacties bij dit onderwerp al laten zien zijn er vele echte Leidse burgers met verschillende meningen.

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline