Tanger Markt opent binnenkort haar deuren op het Kooiplein en komt in de plaats van de Albert Heijn, die in februari naar de overkant van de weg verhuisde.

Halal-supermarkt Tanger opent winkel op Kooiplein Leiden

Supermarktketen Tanger Markt opent binnenkort een vestiging aan het Kooiplein in Leiden. Het pand waar tot voor kort Albert Heijn gevestigd was, wordt op dit moment omgebouwd tot nieuwe supermarkt. Leiden is daarmee de negende stad waar de, vooral onder allochtone Nederlanders populaire supermarkt, zich zal vestigen.

Het winkelpand aan het Kooiplein stond sinds afgelopen februari leeg nadat de Albert Heijn zich aan de overkant van de Kooilaan had gevestigd. Aan die leegstand komt binnenkort dus een einde met de komst van Tanger Markt naar Leiden. De keten is volgens Distrifood vooral gespecialiseerd in ‘etnische producten, die zij direct importeert uit onder andere Marokko, Turkije, Suriname en AziĆ«’. Alle producten van Tanger zijn halal.

Alle grote steden
In 2017 sprak de supermarktketen de wens uit om binnen vijf jaar een vestiging te openen in alle grote steden in Nederland en Belgiƫ. Op dit moment zijn er al vestigingen in onder andere Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Antwerpen. Met haar internationale assortiment past de supermarkt goed bij het recent opgeknapte Leidse Kooiplein, waar al verschillende andere niet-Westerse winkels en twee supermarkten gevestigd zijn.

Personeel
Op dit moment is de winkel nog druk op zoek naar personeel en vordert de inrichting van het winkelpand gestaag. Sinds kort is ook van buiten al zichtbaar dat de supermarkt zich in het pand zal gaan vestigen. Wanneer de supermarkt haar deuren zal openen, is nog niet bekend.

Advertentie

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×