Aan het eind van de avond werd in Minerva bekend gemaakt dat er tijdens de 7e editie van De Slag om Leiden een recordbedrag is opgehaald voor Hospice Issoria. (Foto's: Chris de Waard).

Zevende editie Slag om Leiden haalt wederom recordbedrag op

Tijdens de zevende editie van De Slag om Leiden is vanavond een bedrag van 46.183 euro opgehaald voor Hospice Issoria. Dat is net iets meer dan het recordbedrag van vorig jaar; toen werd er 46.000 euro opgehaald. In de sociëteit van Minerva streden 76 teams om de eer door het uitvoeren van uiteenlopende vragen en opdrachten.

Tijdens de ‘grootste pubquiz van Leiden’ moesten vragen worden beantwoord als ‘Welke bands traden ooit op in de Groenoordhallen?’ en moesten de teams oud-Leidse woorden herkennen die door een grunter werden voorgedragen. Het team van wijngroothandel Vinites behaalde het meeste aantal punten en ging er met de eer vandoor. Het team van belastingadviesbureau HBK werd tweede, gevolgd door het team van de Pieterskerk op de derde plaats.

Barry Badpak
Tijdens het nakijken van de opdrachten waren de heren van Barry Badpak te gast om te zaal te vermaken met een aantal Leidse klassiekers. Even wat sfeer proeven en meezingen met de ruim vijfhonderd aanwezigen? Sleutelstad zond het optreden live uit.

Sleutelstad was de hele avond bij de Slag om Leiden en zond het optreden van Barry Badpak live uit.

Advertentie

Leiden Maatschappij Slag om Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×