(Foto: RC DIOK).

Rugbyclub DIOK bovenaan in tussenstand 'Vereniging van het Jaar'

Jaarlijks wordt de verkiezing van de ‘Vereniging van het Jaar‘ landelijk georganiseerd. Sport- en cultuurverenigingen strijden hierbij om deze prestigieuze titel. Zowel op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau worden winnaars uitgeroepen die daarmee kans maken op masterclasses van experts om hun vereniging nog beter te maken. De Leidse Rugbyclub DIOK doet dit jaar mee aan de verkiezing en staat, volgens de op maandag uitgebrachte tussenstand, landelijk bovenaan in de verkiezing.

De verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en LKCA samen met de Rabobank en heeft als doel de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten.

Welmoet Lugt, verantwoordelijk voor de communicatie van RC DIOK is blij met de resultaten tot nu toe: “Als echte Leidse club is het natuurlijk heel leuk dat je genomineerd wordt voor deze verkiezing. We zijn dan ook ontzettend trots! Met een enorme jeugdafdeling en fantastisch spelende seniorenteams is dat natuurlijk ook wel begrijpelijk. Daarnaast zijn we financieel ook een gezonde vereniging en werken we met alle leden er hard aan om ons op alle vlakken te verbeteren. Ik zou dan ook graag de Leidse bevolking van harte uitnodigen om eens een kijkje te komen nemen op ons rugbypark aan de Smaragdlaan. Op zaterdag 5 mei speelt ons eerste heren team, dat landelijk in de hoogste competitie op de derde plaats staat, zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden tegen de nummer vier uit de competitie. Wil je getuigen zijn van deze ongetwijfeld mooie wedstrijd? Kom dan ook!”

Masterclasses

De clubs met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen zoals Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten.

Een vakjury bezoekt de provinciewinnaars van beide categorieën. De vakjury bestaat onder andere uit zeilster Marit Bouwmeester, choreograaf Juvat Westendorp, beachvolleyballers Brouwer & Meeuwsen, presentator Erik van der Hoff, hockeyer Robbert Kemperman en zanger Lucas Hamming. De vakjury kiest vervolgens in iedere categorie de landelijke winnaar.

Stemmen

Stemmen op Diok of andere verenigingen uit de Leidse regio kan via https://www.verenigingvanhetjaar.nl/verenigingen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×