(Foto: Oranjevereniging Leiden).

Veel activiteiten Koningsdag Leiden

Aanstaande vrijdag 27 april wordt de verjaardag van Koning Willem-Alexander ook in Leiden uitbundig gevierd. Het programma, mede samengesteld door de Oranjevereniging Leiden, belooft voor elke leeftijdsklasse een actieve en gezellige dag te worden.

Voorzitter Trudy Kwik van de Oranjevereniging Leiden in gesprek met Kevin Stolwijk over de activiteiten op Koningsdag in Leiden 

Zo kan de Leidenaar vanaf een uurtje of 11:00 op de Lage Mors terecht voor de traditionele Vrijmarkt. Op de Beestenmarkt en in Zuidwest 100 is het vooral voor de kinderen erg gezellig op Koningsdag. Een heuse kermis vol met attracties is vanaf 10:00 geopend op de Beestenmarkt. In Zuidwest 100 zijn er vanaf 9:00 uur s’ochtends tot 20:00 volop activiteiten. Dit gaat van een ballonenwedstrijd en Kinderspelen tot aan volleybalwedstrijden en een springkussen. De dag wordt daar feestelijk afgesloten met een open podium en barbecue.

Ook in de Professoren- en Burgermeesterswijk worden er Kinderspelen georganiseerd. Ook is daar de kinderoptocht ‘Superhelden’ met fanfarecorps Jong K&G te vinden. ’s Middags wordt onder andere het Kindercircus Miloco afgewisseld met relaxte Blues- en Rockcovers.

Op het pas geopende Cultuurplein op de Lammermarkt zal Jus D’Orange Kingsday Festival van 13:00 tot 23:00 plaatsvinden. Hier is muziek te vinden van disco tot hiphop en van R&B tot house. Bekende namen, zoals DJ Paul Elstak en La Fuente worden aangevuld met talenten van Leidse bodem. Ook studentenvereniging A.L.S.V Quintus heeft een feest georganiseerd.  Van 12:00 tot 23:00 zal er op de Boommarkt gezelligheid te vinden zijn. Onder andere volkszanger Danny Plezier zal hier optreden.

Een uitgebreid overzicht van het programma in Leiden op Koningsdag is te vinden op: http://oranjeverenigingleiden.nl/index.php/events/

 

 

 

 

 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×