(Foto's: Chris de Waard, hoofdfoto: Ons Doel).

Eerste 50 woningen Nico van der Horstpark opgeleverd

De helft van de ’tijdelijke’ woningen in het Nico van der Horstpark langs de Voorschoterweg is klaar. Vandaag en gisteren kregen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe huis. De woningen zijn eigendom van Ons Doel. In juni wordt de tweede helft van het complex opgeleverd. Dat zijn de vijftig woningen van De Sleutels. In principe blijven ze tien jaar staan op het terrein van het Hoogheemraadschap dat het na die periode mogelijk zelf nodig heeft.

Op 15 mei vergadert de Leidse gemeenteraad nog over het terrein. Het bouwrijp maken en inrichten heeft ongeveer een miljoen euro meer gekost dan begroot. Verantwoordelijk wethouder Roos van Gelderen heeft een onderzoek laten instellen naar de oorzaken. Dat moet 1 mei klaar zijn, zodat de raad er nog met haar over in debat kan voordat ze naar verwachting een dag later afzwaait. Het nieuwe college staat namelijk in de startblokken en de onderhandelaars van D66, GroenLinks en VVD lijken vooral te wachten op de afloop van het beloofde debat, alvorens met het nieuwe akkoord naar buiten te komen.

In de honderd woningen worden woningzoekenden met een verschillende achtergrond gehuisvest. Daaronder ook mensen met een vluchtelingenachtergrond. Deze groep zogenaamde statushouders bestaat uit mensen van veertien verschillende nationaliteiten.

De woningen zijn in een care rond een binnentuin gebouwd. Daar staat ook het tuinhuis ‘bij Nico’ dat gaat dienen als gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en uitvalsbasis voor gezamenlijke activiteiten.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×