Houdt K&G het op 3 oktober voortaan bij water?

Alle orkesten K&G bij 3 Oktoberviering 2018

Alle orkesten van K&G doen dit jaar weer mee aan de viering van het Leidens Ontzet. Inclusief de
Show- and Marchingband die twee jaar geleden door de 3 October Vereeniging werd verbannen na het drinken van bier rond de Pleintaptoe. “Na enkele goede en constructieve gesprekken tussen de besturen is het
wederzijdse vertrouwen hersteld”, zo laten de besturen van K&G en de 3 October Vereeniging weten. De Show- and Marchingband zal wederom deelnemen aan de Pleintaptoe, de Taptoe en de Grote Optocht.

“Direct na Leidens Ontzet 2017 zijn we met elkaar gaan praten. Ik ben blij dat we snel resultaat
hebben kunnen boeken”, laat voorzitter Michiel Zonnevylle van de 3 October Vereeniging weten. “We hebben het uitgepraat en dat betekent dat K&G komend jaar weer met alle grote Leidse orkesten mee doet met de viering van Leidens Ontzet. Met de Show- and Marchingband erbij is het feest weer compleet.”

Ook voorzitter Foort van Oosten van K&G zegt blij te zijn met de hernieuwde samenwerking: “Ik vind
het fijn dat K&G in de gesprekken met de 3 October Vereeniging heeft kunnen laten zien een professionele organisatie te zijn. Onze orkesten treden overal in het land en ver daarbuiten op. Maar het meest bijzonder vinden we het om mee te doen aan de 3 oktoberviering. Met wederzijds vertrouwen en nieuwe afspraken gaan we de komende viering met plezier zorgen voor prachtige optredens.”

Naast de Show- and Marchingband is K&G te zien en te horen met twee andere orkesten. Jong K&G doet zoals altijd mee met de Pleintaptoe, de Taptoe op 2 oktober en met de Grote Optocht op 3 oktober. K&G3 verzorgt weer als vanouds de muzikale begeleiding bij de Minikoraal en de Pleintaptoe.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×