Kaasmarkt toch weer evenementenplein rond viering Leidens Ontzet

Omdat de Garenmarkt nog steeds niet beschikbaar is voor evenementen vanwege de bouw van de ondergrondse parkeergarage daar, komt er ook dit jaar aan de vooravond van Leidens Ontzet weer een feest op de Kaasmarkt. Dit keer wordt dat georganiseerd door de 3 October Vereeniging. “De wijkverenigingen worden betrokken in het traject van de evenementenvergunning”, zo laat de gemeente weten.

Vorig jaar werd op de Kaasmarkt ook al gebruikt voor een feest op de avond van 2 oktober. Dat zou toen eigenlijk op het dak van de Hoogvlietparkeergarage plaatsvinden, maar het dak bleek op het laatste moment niet sterk genoeg om een hossende menigte te dragen. Daarop werd uitgeweken naar de Kaasmarkt, tot verbijstering van omwonenden en de wijkvereniging die door de korte tijd tussen vergunningverlening en feest alleen achteraf bezwaar konden maken.

De burgemeester gaf de vergunning toen af omdat het vanwege de veiligheid in de stad noodzakelijk was om de Kaasmarkt als extra evenementenlocatie ter beschikking te stellen. Het is op 2 en 3 oktober zó druk in de stad dat de veiligheid anders niet kan worden gegarandeerd.

Andere activiteiten die normaal gesproken op de garenmarkt worden gehouden, krijgen ook weer een alternatieve locatie. Het Minikoraal en de Pleintaptoe zullen net als vorig jaar plaatsvinden op het terrein van sportvereniging Trigon aan de Cronesteinkade, het straattheater komt in het Van der Werfpark of in de Doezastraat.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×