(Foto: Emile van Aelst).

SportCity Avondvierdaagse krijgt Leidse medaille

De SportCity Avondvierdaagse Leiden krijgt dit jaar een Leidse medaille met een rood-wit lintje. Dat maakte organisator Jeroen Weijermars vandaag bekend tijdens de ondertekening van de nieuwe overeenkomst waarin SportCity zich weer voor een jaar als hoofdsponsor aan het evenement verbindt. De SportCity Avondvierdaagse Leiden vindt dit jaar plaats van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 juni.

De zevende editie van het wandelevenement gaat volgens het bekende concept. Vier dagen lang kunnen deelnemers, die vooral bestaan uit basisscholieren, vijf of tien kilometer langs de mooiste plekjes in en om Leiden wandelen. Na afloop krijgen ze een medaille of een opeenvolgend nummertje op hun medaille. Dit jaar wordt er dus overgestapt naar een Leidse variant die door de organisatie ook bij een Leidse leverancier wordt ingekocht. Voor mensen die toch nog graag hun medaillereeks van de landelijke Avondvierdaagse voorzetten, zijn er nog een aantal oude nummerplaatjes beschikbaar. Maar de voorraad is beperkt volgens Weijermars.

SportCity en Leiden

SportCity is ooit begonnen in Leiden en heeft nog steeds drie vestigingen in de stad zitten. Daarom is Sportcity volgens sales- en marketingmanager Sanneke de Graaf een logische partner van de Leidse Avondvierdaagse. “We delen het streven om mensen te laten bewegen en daarom dragen we hier graag ons steentje aan bij.”

Recordaantal deelnemers

Wijermars hoopt dit jaar op een recordaantal deelnemers. “Vorig jaar liepen er officieel zo’n achthonderd mensen mee. We hopen dit jaar om de grens van duizend deelnemers te doorbreken. Het is leuk om in beweging te zijn, het is leuk om met elkaar te wandelen en zo kunnen we laten zijn dat we misschien wel de sportiefste gemeente van Nederland zijn.” De online inschrijvingen voor de SportCity Avondvierdaagse Leiden zijn inmiddels geopend.

Sfeerverslag van SportCity Avondvierdaagse Leiden 2017.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×