(Foto's: Emile van Aelst).

Lege busperrons door staking streekvervoer

Eén streekbus reed vandaag ondanks de grote staking in het streekvervoer wel; de Keukenhof Express. Arriva blijft rijden met de buslijnen 854 en 858 tussen Leiden Centraal en de bloemententoonstelling in Lisse. De bussen die vanuit Den Haag en Haarlem naar de Keukenhof rijden vallen wel onder die staking en rijden niet.

De buschauffeurs staken voor betere arbeidsvoorwaarden. De roosters zijn zo strak dat de werkdruk door veel chauffeurs als veel te hoog wordt ervaren. Zelfs voor plaspauzes is soms geen tijd.

De buschauffeur staken ook morgen nog. Ook dan zullen de perrons bij Leiden Centraal dus een desolate aanblik hebben. Ook de passagiers blijven vrijwel allemaal weg. De staking is goed gecommuniceerd en ook via de ov-apps krijgen ov-reizigers al snel door dat er geen bussen rijden al is de informatie niet up-to-date: “Helaas is het niet gelukt om de reisplanners de actuele informatie te laten tonen. Houd er rekening mee dat ritten die in de reisplanner van onder andere 9292 naar voren komen, niet rijden. Zorg voor alternatief vervoer”, zo waarschuwt Arriva.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×