(Foto's: Jeroen Mesman).

1400 waterscouts zeilen om felbegeerde Kaagcup

Zo’n 1400 waterscouts uit de regio strijden vrijdag 11 en zaterdag 12 mei op de Kagerplassen om de felbegeerde Kaagcup. Verschillende tieners worden verspreid over 300 boten. Ze moeten laten zien dat ze goed kunnen zeilen.

Kaagcup

De Scouting Kaagcup Zeilwedstrijden worden al sinds 1976 georganiseerd. Iedere scouting die ingeschreven staat bij Scouting Nederland kan deelnemen aan de wedstrijd. Er zijn wel eisen aan verbonden. Zo mogen er alleen lelievletten en lelieschouwen meedoen. De winnaar krijgt de Kaagcup Wisselprijs. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 12 mei om 19.00 uur op het Boterhuiseiland  aan de Zijldijk 4 in Warmond.

Overnachting

Tijdens het Kaagcupweekend wordt er op verschillende locaties overnacht. De één slaapt in een weiland en de ander brengt de nacht door in een tot clubhuis omgebouwd binnenvaartschip, maar de meesten slapen op het Boterhuiseiland. Dit onbewoonde eiland is de thuisbasis van de wedstrijden. Het eiland is sinds 1950 in gebruik als zeeverkennerscentrum. Hier worden in het vaarseizoen wekelijks kampen georganiseerd.

Waterscouts

Waerscouts zijn scouts die zijn aangesloten bij een waterwerkgroep. De scouts leren tijdens de scoutingbijeenkomst hoe ze moeten zeilen. Ze houden veel spelactiviteiten op het water. Voor veel groepen zijn de zeilwedstrijden het hoogtepunt van het jaar.

Toeschouwers

Als toeschouwer is het mogelijk om te komen kijken zonder het water op te gaan. Dit kan op verschillende locaties. Er kan gekeken worden vanaf het uitkijkpunt aan het einde van de Mennenweg in Sassenheim of vanaf Kaageiland.

Advertentie

Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×