Teylingen is topsportgemeente van het jaar; Leiden tweede

De gemeente Teylingen is uitgeroepen tot winnaar van dertiende editie van de Topsportgemeente-van-het-jaar verkiezing over 2017. Leiden eindigde op plek 2. Dat is hoger dan ooit tevoren. Teylingen kende vorig jaar de beste topsportprestaties, gemeten over veertig landelijke sportcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners. Ook de overige genomineerde gemeenten, Groningen, Leiden, Utrecht en Westland, mogen met hun top-5 klassering terugkijken op een zeer geslaagd sportjaar.

De gemeente Teylingen was in 2017 met vier teams actief in de onderzochte competities. Deze teams behaalden met hun eindklasseringen voldoende punten om alle andere gemeenten achter zich te laten en voor hun thuisgemeente de titel in de wacht te slepen.

Doorslaggevend was daarbij dat twee van de vier Teylingse topteams vorig jaar een kampioenschap konden vieren. Korfbalvereniging TOP won vorig jaar in de Ziggo voor de derde keer in vier jaar tijd de finale om het landskampioen terwijl Ter Leede in 2017 de beste was in de landelijke topklasse van het vrouwenvoetbal. Daarnaast leverde ook het mannenteam van Ter Leede met hun tweede plaats in de zaterdag-hoofdklasse A een prima prestatie. Tot slot behaalden The Bassets een mooie vijfde plaats in de Ereklasse van het Nederlandse rugby. Met deze formidabele prestatie bezorgden zij de gemeente Teylingen de titel van topsportgemeente van 2017.

Teylingen neemt de titel over van de gemeente Westland die in 2016 met de eer ging strijken. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van het sporteconomisch adviesbureau Sport2B, in samenwerking met Arko Sports Media. De officiële prijsuitreiking zal binnenkort plaatsvinden.

Advertentie

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×