De eerste plannen voor het Cultuurplein werden vorig jaar gepresenteerd ín een bioscoop. Nu gaat de programmering van start mét een bioscoop. (Foto: Chris de Waard).

Oostblok Filmfestival op Cultuurplein Lammermarkt

Op 18, 19 en 20 mei kan Leiden in de open lucht genieten van drie films op het Cultuurplein Lammermarkt. Het Oostblok Filmfestival dankt zijn naam aan de flat boven discotheek In Casa aan de Lammermarkt, in de volksmond al jaren ‘Het Oostblok’ genoemd. De vertoonde films zullen dan ook allen het leven achter de muur laten zien. Het driedaagse evenement markeert de feestelijke opening van Het Cultuurplein.

De vertoningen worden verzorgd door Bioscopen Leiden, één van de culturele partners achter Het Cultuurplein. “Erg spannend, de eerste keer film op de Lammermarkt”, vindt Govert de Kok, mededirecteur van Bioscopen Leiden. “Ik kan niet wachten om hier nog veel meer spannende dingen te gaan doen als het nieuwe Kijkhuis er staat. Voor nu moeten we het met de open lucht doen en dat heeft zeker zijn charme.”

Het Oostblok Filmfestival is toegankelijk voor alle Leidenaren en andere belangstellenden. Het geluid van de films wordt verzorgd via koptelefoons, die zelf meegenomen mogen worden of anders voor een klein bedrag te huren zijn. Op 19 mei wordt het Oscarwinnende DAS LEBEN DER ANDEREN (2006) vertoond, één van de allermooiste films over het leven in Oost-Berlijn. De verdere titels worden binnenkort bekendgemaakt.

De vertoningen starten, afhankelijk van de zonsondergang, iedere avond rond 22.00 uur. Om een mooi plekje te bemachtigen, wordt ruim op tijd komen aangemoedigd, net als het aantrekken van warme kleding en het meenemen van dekentjes. De op het plein aanwezige horeca zal rekening houden met de temperatuur.

Over Het Cultuurplein
Het Cultuurplein Lammermarkt vormt het hart van het nieuwe Cultuurkwartier met regelmatige programmering van toneel, dans, film, muziek en vele andere vormen van cultuur en entertainment. De programmering is in handen van Gwen Peroti, in samenwerking met verschillende Leidse culturele partners én alle Leidenaren, die ideeën voor de programmering kunnen indienen via programma@hetcultuurplein.nl.

 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×