Marleen Damen in de uitzending van Politiek071. (Foto: IJsbrand Terpstra).

PvdA Leiden doet weer mee: "ik had het niet verwacht"

In de politiek kan altijd van alles gebeuren. Van toekijken vanaf de zijlijn naar meepraten over een nieuwe coalitie. Het overkomt de PvdA, en demissionair wethouder Marleen Damen in het bijzonder. Waar het er eerst op leek dat ze genoegen zou moeten nemen met een plek in de raad lonkt nu het college. Maar eerst moet er nog een ambtelijke verhuizing geregeld worden.

“Ik had het niet verwacht”, reageert Damen in Politiek071. Zondag zat de PvdA voor het eerst aan tafel van de coalitiegesprekken met D66 en GroenLinks. De lijsttrekker hoopt op een snelle afronding. “Voor de zomer moet het lukken denk ik. De stad heeft behoefte aan duidelijkheid over het college en de belangrijkste plannen voor de komende vier jaar.”

Marleen Damen in gesprek met Lieuwe van Slooten tijdens het programma Politiek071

Verhuizen
Voordat Damen met een nieuwe collegeperiode gaat beginnen hoopt ze de ambtenarenverhuizing af te ronden. Zo’n 850 ambtenaren hebben namelijk een nieuw onderkomen nodig. Het plan is om ze onder te brengen in het gebouw Level Leiden aan de Bargelaan bij het centraal station. “Dat moet de plek worden waar burgers paspoorten en rijbewijzen kunnen afhalen.”

Op de schop
Nu zijn de ambtenaren nog verdeeld over drie locaties: het Stadhuis, het Stadsbouwhuis en het voormalige belastingkantoor aan het stationsplein 107. Die plekken gaan echter op de schop. Het stadhuis wordt gerenoveerd tot het hof van Leiden, het belastingkantoor zal waarschijnlijk worden gesloopt en ook het Stadsbouwhuis krijgt een opknapbeurt.

Voor de raadszaal zal tijdelijk ook een nieuw onderkomen gezocht moeten worden. “We zijn daarvoor nog op zoek naar alternatieve locaties”, aldus Damen.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×