Formateur Hugo Langenberg (midden) heeft de formatie van een nieuwe college in Leiderdorp gisteravond succesvol afgerond. (Foto: J.P. Kranenburg).

Formatie in Leiderdorp succesvol afgerond

De Gemeente Leiderdorp heeft een nieuw college. De Lokale Partij Leiderdorp (LPL), het CDA en de VVD hebben hun formatiegesprekken succesvol afgesloten. “De nieuwe coalitie zet de lijn van het vorige college in grote lijnen door”, aldus het nieuwe college in een reactie.

In het nieuwe college keren Jeff Gardeniers (CDA) en Angelique Beekhuizen (LPL) terug als wethouder voor de gemeente Leiderdorp. Oud-raadslid Willem Joosten wordt de nieuwe wethouder namens de VVD, nadat hij de afgelopen twaalf jaar in de Leiderdorpse gemeenteraad zat.

Een van de belangrijkste punten in het nieuwe akkoord is de zelfstandigheid van Leiderdorp. “Daarnaast willen we een zelfbewuste gemeente met een bestuursstijl die initiatieven beloont en mogelijk maakt.” De coalitie streeft ernaar om de gemeente in te gaan en ‘niet het gemeentehuis, maar de samenleving als uitgangspunt te nemen’.

Mening Leiderdorpse samenleving
De nieuwe coalitie voegt de daad meteen bij het woord. Vanaf vandaag is het concept-coalitieakkoord beschikbaar voor alle inwoners van Leiderdorp. De LPL, CDA en VVD vragen nu om de mening van de inwoners en de Leiderdorpse samenleving. “Heeft u goede aanvullende ideeën of vindt u dat er een belangrijk thema ontbreekt? Stuur in dat geval voor 15 mei een concreet tekstvoorstel naar griffie@leiderdorp.nl of geef de tekst af aan de balie t.a.v. de griffie.”

Op basis van de inzendingen zullen de partijen beoordelen of er nog wijzigingen moeten worden gemaakt in het concept-akkoord, dat op 28 mei in de gemeenteraad zal worden besproken. Uiteindelijk zal iedereen die een voorstel heeft ingeleverd een reactie krijgen over de manier waarop er met dat voorstel is omgegaan.

Advertentie

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×