Het was een drukte van belang in Oegstgeest tijdens de viering van Bevrijdingsdag. (Foto's: IJsbrand Terpstra).

Zonnige Bevrijdingsdag in bruisend Oegstgeest

Het was vandaag een drukte van belang in Oegstgeest, waar kinderen traditiegetrouw op de vrijmarkt stonden en waar voetbalclub ASC voor de allerlaatste keer ASC Live organiseerde aan de Duivenvoordestraat. In de Kempenaerstraat verwoorde Arnold Rooijmans het goed: “door de zon loopt het hartstikke vol en ik heb nog geen wanklank gehoord”.

De kinderen op de vrijmarkt rond de Terweeweg en de Duivenvoordestraat waren er vanochtend al vroeg bij: om zeven uur werden de eerste topstukken al verhandeld. Naarmate de dag vorderde vroegen kinderen her en der aan hun ouders om de kraam over te nemen, waarna ze zelf op zoek konden gaan naar spullen op de markt. De verschillende ijskramen deden in ieder geval goede zaken: de zon zorgde voor een zomers gevoel.

Verslaggever IJsbrand Terpstra maakte een rondje over de kindervrijmarkt

Kempenaerstraat
In ‘De Kemp’ wisselden winkeliers hun gebruikelijke verkooptactieken in voor die van de markt. “Mensen komen traditiegetrouw naar Oegstgeest, op zoek naar koopjes op de vrijmarkt, maar ook bij ons”, aldus Rooijmans namens de winkeliers van de Kempenaerstraat. Op de kruising met de Terweeweg werd daarnaast een podium ingericht, waarmee het plein werd omgetoverd tot borrelplein.

IJsbrand Terpstra in gesprek met Arnold Rooijmans namens de winkeliers van de Kempenaerstraat

ASC
Wie genoeg had van de het slenteren door de drukke straten kon – dit jaar ├ęcht voor de laatste keer – terecht op het voormalige terrein van voetbalclub ASC aan de Duivenvoordestraat. Op het podium was er muziek van onder meer Boys of Summer en singer-songwriter Willem Bodhi en daarnaast was er genoeg ruimte om te ontspannen in het gras.

Of ASC volgend jaar ook op het nieuwe terrein aan de Abtspoelweg open huis zal houden is nog de vraag, daarover is de club nu met de gemeente in gesprek. “We denken bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de kermis naar een ander deel van de Lange Voort, met een mooie route richting het nieuwe complex”, aldus Ingrid Stofmeel van ASC. Van het oude terrein is vandaag in ieder geval in stijl afscheid genomen, waar in de toekomst vijftig woningen gebouwd moeten gaan worden.

Ingrid Stofmeel en Rob Bergers van ASC in gesprek met IJsbrand Terpstra

 

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×