Leidse molens openen deuren voor Molendag

‘Ontmoet de molenaar!’. Zo luidt het thema van de nationale molendagen dit jaar, die plaatsvinden op 12 en 13 mei. Ook Leiden opent de deuren van haar molens.

Op zaterdag 12 mei zijn er in Leiden tenminste vijf molens geopend, waaronder de Stevenshofjesmolen. Die is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Gedurende de dag worden er verschillende rondleidingen gegeven.

Ook op zondag 13 mei is het mogelijk om de Stevenshofjesmolen te bezoeken. Daarnaast is molen De Put weer geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en is molen De Valk te bezoeken tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Rommelmarkt
Op het terrein van de Stadsmolen wordt een rommelmarkt georganiseerd. Hier zijn snuisterijen uit de molen, (molen)boeken en tweedehands spulletjes te vinden. De molen is te bezoeken tussen 10.00 uur en 16.00 uur. De gehele opbrengst van de markt gaat naar de Molenstichting Leiden en Omstreken.

Molendag is het belangrijkste molenevenement van Nederland. In Zuid-Holland zijn ruim 120 molens geopend voor bezoekers. Kinderen kunnen gratis het Molen-Ontdekboekje ophalen. Meer informatie is te vinden op de site.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×