(Foto: Anita de Bok).

Groene Cirkel Bijenlandschap organiseert fotowedstrijd over bijen

Van 10 mei tot 10 juni is het weer mogelijk om zelfgemaakte foto’s in te sturen van een bij, bijentuin of een bijenlandschap. Groene Cirkel Bijenlandschap organiseert dit jaar voor de derde keer op rij een fotowedstrijd. Dit jaar is er zowel een juryprijs als een publieksprijs. Voor de publieksprijs worden de winnaars gekozen op basis van het aantal stemmen op de website.

De bij staat meer in de belangstelling dan ooit door alarmerende studies over de achteruitgang van de insecten. Groene Cirkel Bijenlandschap zorgt er samen met boeren, burgers en de beheerders van de gebieden voor dat bijen de beschikking krijgen over een groter leefgebied. Ook zorgen ze ervoor dat de bijen minder kwetsbaar worden. Dit levert ook nog eens een mooi en kleurrijk landschap op.

De digitale foto’s kunnen worden geüpload op de site. Hier is het ook mogelijk om te stemmen. De uitslag wordt bekend gemaakt in de week van 11 juni. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de feestelijke Bentwoud Buitendag op 17 juni. De winnaars ontvangen hier een uitnodiging voor.

Advertentie

Duurzaamheid Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×