Birgitta Weimar is benoemd tot directeur van de verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn. (Foto: PR).

Birgitta Weimar directeur verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn

Birgitta Weimar is benoemd tot directeur van de verpleeghuizen Leythenrode in Leiderdorp en Oudshoorn in Alphen aan den Rijn. Weimar was hiervoor vijf jaar locatiemanager van verpleeghuis Oudshoorn. De directeur vervangt de functie van de twee locatiemanagers en is volledig verantwoordelijk voor de twee verpleeghuizen. De herstelgerichte zorg (NRU/ARU/de Brug) valt per 1 april onder Alrijne Ziekenhuis.

Birgitta Weimar heeft ruim twintig jaar ervaring in de ouderenzorg. Zij studeerde Gezondheidswetenschappen en begon haar loopbaan in de zorg als verpleegkundige. Daarna werkte zij als leidinggevende, onder andere bij Topaz Leiden en Aafje in Rotterdam.

Weimar wil het concept van het kleinschalig wonen in Oudshoorn behouden en verder doorontwikkelen. Voor Leythenrode zal zij zich vooral gaan richten op de nieuwbouw en het nieuw te ontwikkelen zorgconcept.

Alrijne Ziekenhuis en de verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn vormen samen de Alrijne Zorggroep met locaties in Leiden, Leiderdorp, Alphen aan den Rijn, Katwijk en Sassenheim.

Leiderdorp Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×