De beste shoptips in Leiden

Als je in Leiden woont, heb je misschien snel de neiging om te gaan shoppen in Amsterdam of Den Haag. Dat is erg jammer, want ook in Leiden zijn heel veel leuke winkels te vinden. Ben jij nog niet zo bekend in Leiden, of ben je gewoon op zoek naar nieuwe winkels? Dit zijn de beste shoptips in Leiden en omgeving. Voor kleding en schoenen, maar ook voor je interieur of om zomaar even ergens een bakje koffie te drinken.

1.       De Klare Lijn

Interieurwinkel de Klare Lijn is lang geleden begonnen met één bescheiden winkel in de binnenstad. Na verloop van tijd werd de winkel zo populair dat er nog een vestiging in Leiden bij kwam. Tegenwoordig zijn er zelfs vier vestigingen, verspreid door de hele stad. Waarom de winkel populair is, zie je zodra je binnenstapt. Je vindt er meubels, verlichting en woonaccessoires van allerlei verschillende merken. Deze leuke en veelzijdige winkel mag je niet missen als je naar Leiden gaat.

2. Esprit

In Leiden zit een grote vestiging van Esprit. Dit internationale merk is niet voor niets populair. Hier vind je de laatste mode, vooral voor dames. Je vindt trouwens ook veel (casual) schoenen bij Esprit, net als ondergoed en badkleding. Kortom: alles wat je nodig hebt. Daarnaast heeft Esprit natuurlijk ook nog een grote webshop, wat erg handig kan zijn als een leuk item nét niet meer verkrijgbaar is in jouw maat in de winkel.

3. Jut & Juul

Bij Jut & Juul vind je super schattige lifestyle voor kinderen en baby’s. Je vindt er hele kinderkamers en babykamers, maar ook allerlei schattige accessoires. Daarnaast vind je er ook leuke kraamcadeautjes en kleertjes voor kleine kindjes. Verwacht jij binnenkort een baby, of heb je al een of meer kleine kindjes? Dan ga je naar Jut & Juul om inspiratie op te doen.

4. Olive Oyl’s Rusty Zipper

Ben jij aan het shoppen, maar heb je een beperkt budget? Geen nood, je hoeft niet naar een rommelige kringloopwinkel. Olive Oyl’s Rusty Zipper is een super leuk winkeltje met prima tweedehands kleding. Je mag er ook kleding heen brengen, want er wordt ook ingekocht. Voorwaarde is altijd dat de kleding nog heel is en er goed uitziet. Afgedragen en verwassen kleding kom je hier niet tegen. De meeste kleding is zelfs nog zo goed als nieuw!

5. Het Klaverblad

Het klaverblad is een kleine koffie- en theewinkel in Leiden. Het is een grappig winkeltje dat al bestaat sinds 1769. Natuurlijk kun je je koffie en thee gewoon online bestellen of in de supermarkt halen. Maar zo’n klein winkeltje is toch nét even wat leuker. Het is er sfeervol ingericht en ouderwets gezellig. De koffie wordt er zelf gebrand, waardoor het echt authentiek is en nergens anders te krijgen.

 

6. Waar

Ben jij milieubewust, of zoek je graag naar fairtrade items? Bij Waar hangt aan ieder item een eigen verhaal. Het ene stuk komt van fairtrade boeren uit Afrika, het andere wordt juist in de buurt gemaakt in een sociale werkplaats. Elk item is milieubewust gemaakt en wordt met zorg behandeld. Je vindt hier van alles: leuke cadeaus, boeken, woonaccessoires en nog veel meer. Je wordt hier met alle liefde geholpen, geadviseerd en natuurlijk worden je aankopen vrolijk ingepakt.

In de Sleutelstad zitten heel veel verrassende winkels. Van grote winkels die deel zijn van een keten kledingwinkels tot een schattig klein en vergeten zaakje. Waar het allemaal om draait is dat Leiden niet alleen leuk is vanwege haar boeiende historie, maar ook om gewoon lekker te gaan shoppen. Ga jij er graag op uit in je eentje of met vriendinnen? Dan is de binnenstad van Leiden absoluut een bezoekje waard!

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×