Zweefmolen Around the world stond al vaker op de kermis in Leiden maar dan in de circa 55 meter hoge uitvoering. (Foto: Chris de Waard).

3 Oktober Kermis krijgt 80 meter hoge zweefmolen

De kermis tijdens de viering van Leidens Ontzet krijgt dit jaar een flinke blikvanger. Zweefmolen Around the World komt in de XXL uitvoering naar Leiden en torent met maar liefst 80 meter ver uit boven zowel Molen de Valk als het reuzenrad. Dat reuzenrad is overigens juist kleiner dan in voorgaande jaren. De exploitant heeft The View, zoals het 55 meter hoge rad heet, verkocht. Het reist nu door Duitsland en Leiden krijgt er een kleiner rad voor terug.

Bestuurslid kermiszaken Martijn du Prie van de 3 October Vereeniging ziet zichzelf nog niet in de 80 meter hoge zweefmolen stappen zo vertelde hij aan Chris de Waard.

Voor volgend jaar kondigt Du Prie alvast een spectaculaire nieuwe attractie aan. “Maar die zijn ze nog aan het bouwen”. Wat het precies is, wil hij nog niet kwijt. Wel dat het ook in dit geval gaat om groter en hoger. “En ik ga er zelf zeker niet in!”

Leiden heeft niet de primeur met de hoogste zweefmolen van Nederland. Eind april stond hij al in Hilversum op de kermis. In Duitsland hebben ze al langer ervaring met de superzweefmolen die daar Starflyer heet en ook bestaat in een uitvoering van 121 meter. Die staat vast opgesteld in Zweden.

Advertentie

Cultuur Leiden 3 Oktober 2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×