Formatie ook in Leiden afgerond

6

De onderhandelingen over een nieuw beleidsakkoord voor Leiden zijn afgerond. D66, GroenLinks en de PvdA presenteren donderdagmorgen het resultaat van het formatieproces dat de afgelopen weken onder leiding van D66-wethouder Robert Strijk werd doorlopen.

In april probeerden eerst D66, GroenLinks en de VVD gedurende enkele weken om tot een akkoord te komen. Dat lukte niet, zo werd op Koningsdag bekend gemaakt. Daarna begonnen de gesprekken met de PvdA.

Dinsdag 22 mei wordt tijdens een speciale raadsvergadering afscheid genomen van de wethouders Paul Laudy (VVD), Roos van Gelderen (SP) en Robert Strijk (D66). Aansluitend wordt in de Hooglandse Kerk een afscheidsreceptie gehouden voor de vertrekkende bestuurders.

Een dag later, op woensdag 23 mei, voert de gemeenteraad een debat over het gesloten beleidsakkoord en het bestuursakkoord. Ook worden dan de nieuwe wethouders benoemd. Dat zijn Fleur Spijker en Paul Dirkse voor D66 Leiden, Yvonne van Delft en Martine Leewis namens GroenLinks Leiden en Marleen Damen namens de PvdA Leiden.

Delen

6 reacties

  • bea hoogheid op

   Ja leuk hoor. Voor de rest: gewoon constructief-kritisch blijven volgen, net als de raadsleden.

  • Een Leids burger op

   4 vrouwen in het college en maar 1 man. Leiuk toch ?
   Niet zo vreemd toch want bij de Partij van de Apartheid(=PvdA) is toch iedereen ¨gelijk¨? Dus wat maakt het uit. Weer een typisch gevalletje van positieve discriminatie dus. Maar ik wens ze desondanks veel succes hoor. 🙂

 1. Hubert J. Zonneveld op

  Heel positief. Vier vrouwen als wethouder. Top! Deze vrouwen kunnen als geen ander nu richting geven aan een duurzame, leefbare, sociale en vooral klimaatbestendige stad. Het neoliberale (VVD66) macho stadsbestuur van de afgelopen 8 jaar heeft vooral de natuur, cultuur, sociaal zwakkeren zwaar getroffen en het vertrouwen van de burger in de politiek ernstig ondermijnd. Voor de onhoudbare korte termijn groei, Dikke Ik ego samenleving en het faciliteren van de corrupte asfalt- en bouwlobby.
  Er zijn grote uitdagingen te gaan qua woningbouw, terugdringen van de fossiele samenleving, uitbannen van de autoverslaving en het herstel van de enorme kaalslag door de bouwboeren in de Papenwegse en Oostvliet Polder. En vooral ook de toereikende ondersteuning en hulp voor ouderen, zieken, werklozen en kanslozen. In de hoop dat door middel van stadsreferenda de Leidse burger nog meer in te brengen krijgt bij de politieke keuzen die gemaakt moeten worden. Stadsdemocratie en meer sociale cohesie!
  Ik wens dit nieuwe college en alle politieke partijen veel succes om deze doelen te bereiken! En vooral een prachtige toekomst voor de Sleutelstad.
  Vanaf een zonnig en rustiek platteland, ver weg van de Randstad, gegroet.

  • Een Leids burger op

   Nee Hubert, de Leidse burger krijgt niet meer invloed als die beloofde referenda er zouden komen. Zelfs ALS die er al zouden komen zal de uitslag toch waarschijnlijk niet worden overgenomen. Maar dat is niet het stokpaardje van dit college maar van PS in de raad.
   En ´t Damentje (van de PvdA) die 3 miljoen tenonrechte aan andere zaken heeft uitgegeven is er ook weer bij…..Iedere man weet toch, door schade en schande wijs geworden, dat vrouwen een gat in hun hand hebben. 🙂

 2. Wie is toch die kale vent in korte broek? Een toevallige voorbijganger?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline