De onderhandelaars van D66, GroenLinks en de PvdA zijn eruit. Donderdag wordt het akkoord gepresenteerd. (Foto: Robert Strijk, via Twitter).

Formatie ook in Leiden afgerond

De onderhandelingen over een nieuw beleidsakkoord voor Leiden zijn afgerond. D66, GroenLinks en de PvdA presenteren donderdagmorgen het resultaat van het formatieproces dat de afgelopen weken onder leiding van D66-wethouder Robert Strijk werd doorlopen.

In april probeerden eerst D66, GroenLinks en de VVD gedurende enkele weken om tot een akkoord te komen. Dat lukte niet, zo werd op Koningsdag bekend gemaakt. Daarna begonnen de gesprekken met de PvdA.

Dinsdag 22 mei wordt tijdens een speciale raadsvergadering afscheid genomen van de wethouders Paul Laudy (VVD), Roos van Gelderen (SP) en Robert Strijk (D66). Aansluitend wordt in de Hooglandse Kerk een afscheidsreceptie gehouden voor de vertrekkende bestuurders.

Een dag later, op woensdag 23 mei, voert de gemeenteraad een debat over het gesloten beleidsakkoord en het bestuursakkoord. Ook worden dan de nieuwe wethouders benoemd. Dat zijn Fleur Spijker en Paul Dirkse voor D66 Leiden, Yvonne van Delft en Martine Leewis namens GroenLinks Leiden en Marleen Damen namens de PvdA Leiden.

Advertentie

Leiden Politiek formatie2018leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×