(Foto: Ruud van Brecht).

DIOK doet beroep op Leidenaren om 'Vereniging van het Jaar' te worden

De Leidse rugbyvereniging DIOK staat momenteel tweede in de landelijke verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’. Alleen een wandelvereniging uit Noord-Brabant gaat de rugbyers op dit moment met ongeveer honderd stemmen voor. Ondanks dat een vakjury uiteindelijk de winnaar bepaalt, krijgt de winnaar van de publieksstemming toch een streepje voor. En daarom roept DIOK iedereen op om de laatste vijf dagen nog hun stem uit te brengen.

In de provincie Zuid-Holland staat DIOK wel ruim bovenaan, met bijna twee keer zoveel stemmen als de Delftse Studenten Roeivereniging Proteus-Eretes. Daardoor zal de vakjury binnenkort Leiden aandoen, maar Welmoet Lugt van DIOK vreest dat het misschien net niet genoeg zal zijn. “Het is natuurlijk super dat we nu landelijk tweede staan, maar voor de overwinning waarschijnlijk niet genoeg. Een vakjury bepaalt en degene met de meeste stemmen heeft echt een streepje voor. We willen graag winnen omdat we dan workshops vanuit het NOC*NSF en een professioneel promotiefilmpje krijgen. We hebben nog vijf dagen en hopen dat zoveel mogelijk mensen ons willen helpen.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×