Eind mei vernieuwd Orgelconcert in Marekerk

2

Op zaterdag 26 mei vanaf 16:00 uur vindt er in de Marekerk een Orgelconcert plaats onder begeleiding van Henk Gijzen. Muziek van onder andere Johann Sebastian Bach zal ten gehore worden gebracht. De toegang is gratis, maar er wordt wel een collecte gehouden ter compensatie van de onkosten.

Henk Gijzen is de vaste organist van de Marekerk en en dirigent van MareVocale. Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. In 1979 won hij het Nationaal Orgel improvisatieconcours van Bolsward. Daarnaast was Henk Gijzen van 1983 tot eind 2002 cantor-organist van de Grote Kerk te Vianen. Sinds 2003 is hij actief als organist en later als cantor-organist verbonden aan de Marekerk te Leiden.

Delen

2 reacties

  1. Koos Henzen op

    Een orgelconcert “onder begeleiding van……”??
    Het is gewoon een orgelconcert “door” Henk Gijzen.

    • R. Dentener op

      Misschien een begeleider om de partituur om te slaan…Of een reserve-trapper voor als de windmotor uitvalt.

Over de auteur

Je bent nu offline