Vaste organist van de Marekerk Henk Gijzen (Foto: Muziekcommissie Marekerk Leiden).

Eind mei vernieuwd Orgelconcert in Marekerk

Op zaterdag 26 mei vanaf 16:00 uur vindt er in de Marekerk een Orgelconcert plaats onder begeleiding van Henk Gijzen. Muziek van onder andere Johann Sebastian Bach zal ten gehore worden gebracht. De toegang is gratis, maar er wordt wel een collecte gehouden ter compensatie van de onkosten.

Henk Gijzen is de vaste organist van de Marekerk en en dirigent van MareVocale. Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. In 1979 won hij het Nationaal Orgel improvisatieconcours van Bolsward. Daarnaast was Henk Gijzen van 1983 tot eind 2002 cantor-organist van de Grote Kerk te Vianen. Sinds 2003 is hij actief als organist en later als cantor-organist verbonden aan de Marekerk te Leiden.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×