Opbouw openluchttentoonstelling Beelden in Leiden begonnen

3

Maandagmorgen is begonnen met de opbouw en het plaatsen van de kunstwerken voor de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden. Kunstenaars en medewerkers waren op de Hooglandsekerkgracht druk in de weer om hun kunstwerk neer te zetten. Vorig jaar waren een aantal kunstwerken iets kleiner van formaat, dit jaar zitten er weer iets meer robustere en grotere kunstwerken bij.

De tentoonstelling wordt donderdagmiddag geopend en is tot en met zondag 5 augustus gratis te bezichtigen op de Hooglandsekerkgracht.

Delen

3 reacties

  1. Zonde van die mooie gracht. Leiden probeert al jaren in mijn ogen tevergeefs het spektakel in Den Haag te kopiëren. Wat Den Haag doet heeft klasse. Het Leidse open lucht gepruts maakt velen boos heb ik ervaren als ik erlangs liep. Maar laat dat de nuffige kunst commissie maar niet horen ….. . Ben benieuwd hoeveel er dit jaar weer vernield wordt …

  2. Met de vorige reactie ben ik het bijzonder eens. Niemand heeft het recht de openbare ruimte op de monumentale Hooglandsekerkgracht de gehele zomer te claimen voor dit soort controversiële ROMMEL. Ik erger mij er zeer aan, het ontsiert de stad. Niemand heeft erom gevraagd. Vroeger was dit er niet en toen was dat ook goed. Maak het maar gauw kapot of verkoop het aan iemand die het kan waarderen.

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Je bent nu offline