(Foto's:Emile van Aelst)

Volle Schouwburg bij presentatie theaterprogramma seizoen 2018-2019

De brochure met het theateraanbod van De Leidse Schouwburg, de Stadsgehoorzaal en theater Ins Blau werd maandagavond feestelijk ten doop gehouden in een vrijwel uitverkochte Leidse Schouwburg. Directeur Nanette Ris was verheugd dat de Leidse theaters weer een gezamenlijke brochure hebben uitgebracht en er een uitgebreid en gevarieerd theateraanbod voor het seizoen 2018-2019 is samengesteld. Veel aandacht is er ook voor het zelf doen van de bezoekers, vandaar dat er bijvoorbeeld veel aandacht voor het Jeugdtheaterhuis is en er koorleden tussen 21 en 100 jaar worden gezocht voor het Stadsgehoorzaal musicalkoor.

Cabaretier Pieter Jouke presenteerde de avond en liet het publiek kennismaken met een aantal korte optredens van artiesten die het komende seizoen in een van 3 theaters te zien zijn. De Leidse theatergroep de Veenfabriek gaf een indruk van de voorstelling die zij zowel op Oerol als in de Schouwburg gaan spelen. Farbod Moghaddam won de juryprijs van het 40e Leids Cabaret Festival en liet zien waarom het publiek naar zijn eigen theatershow moet komen. De Japanse slagwerkgroep Yamato, Arjen Lubach en Marcel de Groot lieten ook vast iets van hun shows zien. Afsluiter was Mind Reader Timon Krause, die het publiek versteld liet staan hoe hij de gedachtes van willekeurige bezoekers kon lezen.

Na afloop van het programma werd er in de foyer onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat en gebladerd in de nieuwe brochure. De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen begint dinsdag 15 mei om 13:00 uur

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×