(Foto's: Gerry van Bakel)

Sportief wandelen kan iedereen bij Leiden Road Runners Club

Vier keer per week vertrekt er een of meerdere groepen wandelaars vanaf het clubhuis van de Leiden Road runners Club voor een wandeling in de omgeving. Niet gezellig slenteren, steeds stilstaan om een foto te maken, de hond te laten plassen of naar de voorbijglijdende roeiboten te kijken. Gezellig is het wel, maar er gaat ook flink de pas in. Wandelen isĀ  een sport. En iedereen mag meedoen.

Een van de veteranen van de avondwandelaars is Benadette Steinebach. In 2012 wilde ze graag aan de Vierdaags van Nijmegen meedoen en schreef zich in voor een zesweekse clinic bij LRRC. Helaas ging de clinic niet door, maar kreeg ze wel een eendaagse crash course in sportief wandelen en de uitnodiging op maandagavond mee te komen wandelen. Van de veertig mensen die zich hadden aangemeld, was Bernadette de enige die op maandagavond mee kwam lopen om het eens uit te proberen. De rest is geschiedenis.

Gerry van Bakel in gesprek met Bernadette Steinebach.

Wandeltrainster Grietje Brugman is al haar hele leven een wandelaarster. Nadat ze het hardlopen moest opgeven, koos ze voor sportief wandelen. “Natuurlijk is het een sport,” zegt Grietje, al denken veel mensen van niet. Laat ze maar eens meedoen, dan piepen ze wel anders. En de trainer heeft altijd gelijk. Op maandag- en donderdagavond begint de wandeltraining om half zeven. Om acht uur is iedereen weer terug op het honk. Maandagavond gaat iedereen direct naar huis, maar op donderdagavond wordt er weleens een kopje koffie of wijntje na gedronken. Want wandelen is een leuke sport, maar gezelligheid staat hoog in het vaandel.

Gerry van Bakel in gesprek met Grietje Brugman.

Bert Bavelaar kreeg een zetje van zijn dochter om aan te sluiten bij de wandelafdeling van de LRRC. Aanvankelijk zag hij er geen heil in, maar probeerde het toch een keer en was toen meteen om en probeert ook al zijn vrienden aan te steken mee te wandelen.

Gerry van Bakel in gesprek met Bert Bavelaar.

Iedereen die zich aanmeldt, mag de eerste zes weken gratis en vrijblijvend uitproberen of de Leiden Road Runners Club wat voor hem of haar is. Dat geldt zowel voor hardlopers als wandelaars. Naast de avonden zijn er ook twee ochtenden waarop gewandeld kan worden onder begeleiding van deskundige wandeltrainers die route en trainingswijze bepalen. Vooral de avonden kunnen nog wel wat extra deelnemers gebruiken en geen betere tijd om te beginnen dan in het voorjaar als de temperatuur hoog is en het lang licht blijft. Maar gewandeld wordt er het hele jaar door.

Voor meer informatie ga je naar de website van de Leiden Road Runners Club (LRRC).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×