(Foto's: Emile van Aelst)

De Young Rembrandt Studio vanmorgen via 'live verbinding' geopend door Rembrandts leermeester Jacob van Swanenburg

Vanmorgen werd tijdens de bijeenkomst het ‘Leidsche Plein’ in de Stadsgehoorzaal via een ‘live verbinding’ de Young Rembrandt Studio geopend. De Rembrandt Studio is gevestigd in het voormalige atelier van Jacob van Swanenburg, de leermeester van onder andere Rembrandt en Jan Lievens. Verslaggever Leendert Beekman stond voor de deur van het pand aan de Langebrug 89 toen niemand minder dan Jacob van Swanenburg zelf aan kwam lopen op weg naar zijn atelier. In de live uitzending openden ze samen de Young Rembrandt Studio.

In de Young Rembrandt Studio zijn niet alleen souvenirs en boeken over Rembrandt te koop, maar is ook de Rembrandt Experience. In een 7 minuten durende video-en filmprojectie neemt Van Swanenburg de bezoeker mee naar de tijd dat de jonge Rembrandt in Leiden woonde en werkte. Tijdens de presentatie heeft de bezoeker het idee midden in het atelier van Van Swanenburg te staan.

De Studio is een onderdeel van de Rembrandtroute in en rond de Pieterswijk. De exploitatie is in handen van de VVV Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×