(Foto's: Wilco Devilee).

Werkzaamheden Bostelbrug in volle gang

Er wordt sinds deze week flink gewerkt aan de Bostelbrug. De brug tussen het Kort Rapenburg en de Prinsessekade zou oorspronkelijk pas in 2021 worden aangepakt, maar tijdens een inspectie is er scheurvorming aan het licht gekomen, waardoor nu al tijdelijke maatregelen noodzakelijk zijn. Daarom worden er ondersteuningen aangelegd.

De klus gaat in totaal twaalf weken duren, verdeeld over twee periodes van elk zes weken. Tijdens de werkzaamheden blijft steeds één rijbaan beschikbaar. Tot 4 juni wordt gewerkt aan de rijbaan aan de kant van de apothekersdijk, tussen 4 juni en 25 juni is de rijbaan aan de kant van de historische haven aan de beurt. Verkeer wordt geregeld via geleiders en verkeersregelaars.

De monumentale Bostelbrug is 110 jaar oud en vormt een belangrijke veelgebruikte verbinding naar het centrum van Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×