(Foto's: AS Media).

Veel rook bij brandje Oude Singel

Bij een kleine brand op het balkon van een woning aan de Oude Singel in Leiden is gisteravond veel rook vrijgekomen. De buren merkten de rook op en werden naar eigen zeggen gealarmeerd door het geluid van piepende rookmelders. De brand kon vervolgens snel worden geblust, waardoor de schade beperkt bleef.

De brand bleek te zijn ontstaan in een buitenlamp, maar werd niet opgemerkt doordat één van de bewoners onder de douche stond. Het vuur was snel geblust, maar er is wel wat schade door de rook en brandend materiaal wat naar de benedenburen viel. Meerdere woningen zijn korte tijd ontruimd en vervolgens geventileerd door de brandweer.

Hoe de brand is ontstaan is nog een raadsel. Volgens omwonenden gaven de bewoners aan de lamp niet te hebben gebruikt en ook niet op hun balkon te zijn geweest.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×