Impressie van de Maresingel na herinrichting.

Herinrichting Maresingel en Rijnsburgersingel start maandag

Maandag gaat aannemer Van Gelder beginnen met de werkzaamheden voor de eerste fase van de herinrichting van de Maresingel en de Rijnsburgersingel. Het gaat om het deel van de Rijnsburgersingel vanaf huisnummer 62 tot de kruising van de Maresingel en de Haarlemmerweg.

Om problemen met wateroverlast op te lossen worden onder het wegdek speciaal voor dit doel ontworpen ‘spuwers’ aangebracht die het regenwater zullen afvoeren naar de singel. (Afbeeldingen: Marseille Buiten).

De aannemer begint aan de kant van de woningen met het riool en de bestrating. Daarna is de singelkant aan de beurt. Als laatste wordt de rijbaan aangepakt. In totaal duren de werkzaamheden ongeveer vijf weken. Voetgangers en fietsers kunnen langs de werkzaamheden. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid.

Bij de herinrichting wordt de weg smaller gemaakt en de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 30 kilometer per uur. Het doel is om van de singels meer een verblijfsgebied te maken. Doorgaand verkeer zal worden tegengegaan en er komen wandelpaden, bankjes en meer bomen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×