Herinrichting Maresingel en Rijnsburgersingel start maandag

16

Maandag gaat aannemer Van Gelder beginnen met de werkzaamheden voor de eerste fase van de herinrichting van de Maresingel en de Rijnsburgersingel. Het gaat om het deel van de Rijnsburgersingel vanaf huisnummer 62 tot de kruising van de Maresingel en de Haarlemmerweg.

Om problemen met wateroverlast op te lossen worden onder het wegdek speciaal voor dit doel ontworpen ‘spuwers’ aangebracht die het regenwater zullen afvoeren naar de singel. (Afbeeldingen: Marseille Buiten).

De aannemer begint aan de kant van de woningen met het riool en de bestrating. Daarna is de singelkant aan de beurt. Als laatste wordt de rijbaan aangepakt. In totaal duren de werkzaamheden ongeveer vijf weken. Voetgangers en fietsers kunnen langs de werkzaamheden. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid.

Bij de herinrichting wordt de weg smaller gemaakt en de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 30 kilometer per uur. Het doel is om van de singels meer een verblijfsgebied te maken. Doorgaand verkeer zal worden tegengegaan en er komen wandelpaden, bankjes en meer bomen.

Delen

16 reacties

  1. Gerda de Vink

    En prop al het verkeer maar over de Willem de zwijgerlaan. Morsstraat. Lammerschans. hooiegracht waar de bewoners vergast worden

  2. Nancy Deijkers

    Ik wil niet zeiken maar het is voor het werkend verkeer verdomd lastig al die afsluitingen tegelijk. Je weet gewoon niet meer hoe je van a naar b moet komen plus dat je langer onderweg bent door de files waar je niet altijd rekening mee kunt houden. Kost dus meer tijd en geld voor de kleine ondernemer. Dat het opgeknapt moet worden snap ik helemaal en het zal ook heus wel veel beter worden maar doe eerst het 1 en dan het ander en sluit niet alle belangrijke wegen tegelijk af.

  3. Daar ziiten wij al jaaaaaaaren mee.Dus blij dat jullie nu een paar snuifjes mogen over nemen😷

Over de auteur

Redacteur van Sleutelstad

Je bent nu offline