(Foto: ANWB).

Nieuwe fietsroute ‘Engelandvaarders’ start in Leiden

Museum Engelandvaarders uit Noordwijk heeft samen met de ANWB een fietsroute ‘Engelandvaarders’ gemaakt. De meeste Engelandvaarders kwamen uit de steden en dorpen in de kuststreek en deze 46 kilometer lange fietsroute rijgt die plaatsen aaneen.

De officiële start vindt vandaag om 14.00 uur plaats in Café Barrera omdat die plek nauw is verbonden met het verhaal over de Soldaat van Oranje. Burgemeester Henri Lenferink en enkele leden van studentensociëteit Minerva zijn hierbij aanwezig. Zij leggen het eerste deel van de route tot aan Molen de Valk op de fiets af. Voor de bijeenkomst is ook acteur Jeroen Krabbé uitgenodigd.

Fietsroute
De fietsroute heeft als start- en eindpunt café Barrera aan het Rapenburg te Leiden en loopt via Oegstgeest, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Sassenheim en Warmond terug naar Leiden. Op de route liggen allerlei plekken die gerelateerd zijn aan het verhaal over de Engelandvaarders dan wel aan de Tweede Wereldoorlog in het algemeen. In Noordwijk kan Museum Engelandvaarders en het Atlantikwall Museum worden bezocht.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×