Sophie van Koetsveld van Ankeren en haar moeder Eveline (foto: Gerry van Bakel).

Sophie haalt statiegeldflessen op voor Ronald McDonaldhuis

De zevenjarige Sophie van Koetsveld van Ankeren loopt komende zondag de kidsrun van de Leiden Marathon en haalt geld op voor het Ronald McDonaldhuis. De afstand van 2,1 km deert Sophie niet, hardlopen doet ze graag. Het is lekker om buiten in de frisse lucht te lopen, vertelt Sophie in de studio van Sleutelstad tijdens de uitzending van Sport071.

Moeder Eveline loopt de halve marathon en sponsort daarmee het Ronald McDonaldhuis, dochter volgt in haar voetstappen met de kidsrun. Sophie wilde al haar spaarvarken legen voor haar moeder, maar die moedigde haar aan een eigen actie op te starten. Sophie begon met het inzamelen van statiegeldflessen. Inmiddels staat er al zo’n 200 euro op de teller en zijn er al heel veel flessen naar de diverse supermarkten gebracht.

Gerry van Bakel in gesprek met Sophie en haar moeder Eveline van Koetsveld van Ankeren.

Sophie hoopt zondagmiddag na afloop van de kidsrun een cheque van 300 euro te kunnen overhandigen aan het Leidse Ronald McDonaldhuis. Het Ronald McDonaldhuis biedt een logeerplek voor ouders en broertjes en zusjes van kinderen die in het ziekenhuis liggen. Meer informatie over het Ronald McDonaldhuis is te vinden op de website. 

Wie de actie van Sophie wil ondersteunen kan tot vrijdagmiddag statiegeldflessen bij de winkel van haar moeder Towi op de Morsstraat 22 in Leiden of in de winkel van Runnersworld in de Burgsteeg.

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×