Maurits von Heijden (foto: Sleutelstad)

Nieuwe Energie viert tweede lustrum met workshop-middag

Bedrijfsverzamelgebouw Nieuwe Energie bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een feestje voor de huurders en gebruikers van het gebouw en een open huis voor de rest van Leiden en omstreken. Donderdag 24 mei bieden de twintig bedrijven die het pand herbergt een palet aan workshops en lezingen gratis en voor niks voor iedereen die wel eens wil weten wat er allemaal gebeurt.

In het markante gebouw aan de singel zat vroeger een wolspinnerij, maar onder de vlag van Nieuwe Energie zijn er vooral communicatiespecialisten in de breedste zin van het woord neergestreken. Websitebouwers, tekstschrijvers, (grafisch) ontwerpers, fotografen en online marketeers. Van eenpitters tot kleine bedrijfjes. En uiteraard het kantoor van eigenaar woningcorporatie Portaal, alsmede de dak-en thuislozenopvang van de Binnenvest.

Marketingstrategeeg Maurits von Heijden huurt zelf een dag per week een bureau in Unit-2 van de Nieuwe Energie en zit in de huurdersbelangenvereniging. Hij zegt dat de Nieuwe Energie een mooie, centraal gelegen plek is om te werken, goed bereikbaar per auto, trein en fiets. En het is handig om dichtbij professionals te zitten die elkaar goed aanvullen. De huurdersvereniging organiseert intern ook geregeld een workshop annex netwerkborrel om onderling op te hoogte te blijven wat de Nieuwe Energie zoal in huis heeft.

Gerry van Bakel in gesprek met Maurits von Heijden over 10 jaar Nieuwe Energie.

Wie daar ook nieuwsgierig naar is kan donderdagmiddag binnenlopen op de Derde Binnenvestgracht 23 vanaf 13.45 uur. Aanmelden is niet nodig, het programma is te vinden op de website van de Nieuwe Energie.

 

Advertentie

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×