(foto: Buurtvereniging Zeeheldenbuurt).

Zeeheldenbuurt kan veel groener

“Tegel eruit, plant erin” is een van de initiatieven van de gemeente Leiden om minder stenen en meer groen te krijgen in de wijken. De Leidse Zeeheldebuurt aan de oostzijde van de stad is zo’n ‘versteende’ wijk die wel een injectie groen kan gebruiken. Zaterdag 26 mei kunnen buurtbewoners een plant komen halen in ruil voor een tegel.

Annemarie Koopman van buurtvereniging Zeeheldenbuurt ziet niet gelijk een groene revolutie plaatsvinden in haar wijk, maar hoopt wel op een wat fleuriger beeld dan nu het geval is en elke tegel die eruit gaat, is er een.

Gerry van Bakel in gesprek met Annemarie Koopman tijdens de uitzending van Nieuws071.

Eigenlijk komen er zaterdag twee vergroeningsacties samen in de wijk. ’s Ochtends wordt de Munnikenstraat aangepakt en 26 geveltuintjes ingericht en vanaf 13.30 uur kunnen wijkbewoners op de hoek van de Munnikenstraat en Trompstraat tegels ruilen tegen vaste planten.

Meer groen en minder stenen staat niet alleen leuk, maar helpt ook bij het bestrijden van wateroverlast tijdens hevige regenval. En de uitgekozen planten zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders en andere insecten.

 

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×